«Knicks» veic pārrunas ar kādreizējo NBA čempionu Rondo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks», turpinot meklēt pieredzējušu saspēles vadītāju, veic pārrunas ar 2008.gada NBA čempionu Reižonu Rondo, vēsta ESPN.

Kamēr daudzas NBA komandas starpsezonā komplektē sastāvus 2017./2018.gada sezonai, «Knicks» ir mazāk aktīva un brīvo aģentu tirgū ir faktiski nemanāma.

«Knicks» ģenerālmenedžeris Stīvs Milss nevēlas parakstīt jaunu līgumu ar saspēles vadītāju Deriku Rouzu, līdz ar to komandas vadība meklē pieredzējušu spēlētāju, kurš palīdzētu augt šā gada NBA draftā ar astoto numuru izvēlētajam - pašlaik vien 18 gadus jaunajam francūzim Frankam Nilikinam.

Iepriekš Ņujorkas kluba interešu lokā bija nonākuši vairāki saspēles vadītāji - Džefs Tīgs, Džordžs Hils, Džrū Holidejs, Darens Kolisons un spānis Rikijs Rubio, taču viņi visi šovasar jau vienojušies par līguma pagarināšanu vai atraduši jaunas komandas.

Patlaban 31 gadu vecais Rondo vairākas labas sezonas aizvadīja Bostonas «Celtics» sastāvā, 2008.gadā kļūstot par NBA čempionu, kā arī četras reizes tika iekļauts NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Iepriekšējo trīs sezonu laikā Rondo pārstāvējis četras komandas - «Celtics», Dalasas «Mavericks», Sakramento «Kings» un Čikāgas «Bulls». Pagājušā sezona «Bulls» rindās viņam nebija sevišķi veiksmīga, 69 mačos vidēji spēlē tika gūti 7,8 punkti un izdarītas 6,7 rezultatīvas piespēles.

Trīs sezonas savā karjerā Rondo rezultatīvo piespēļu statistikas ailītē ir noslēdzis kā līderis, vidēji mačā komandas biedriem asistējot vairāk par 11 reizēm. Tāpat viņš divas reizes iekļuvis NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju simboliskajā izlasē.

«Knicks» iepriekš interesējās arī par otrā numura pozīcijas spēlētāju - 25 gadus veco aizsargu Dionu Veitersu, kurš trešdien vienojās ar Maiami «Heat» komandu par līguma pagarināšanu uz četriem gadiem un 52 miljoniem ASV dolāru (46 miljoni eiro) lielu atalgojumu.

Joprojām nav skaidrības par komandas līdera Karmelo Entonija palikšanu «Knicks» vienībā. Viņam ir spēkā vēl divu gadu līgums, bet klubs no savas spožākās zvaigznes vēloties šķirties. Visvairāk apspriestas ir Klīvlendas «Cavaliers» un Hjūstonas «Rockets» komandas, kurām spēlētājs piekristu pievienoties. Entonija līgumā iekļauts punkts, ka tikai ar paša spēlētāja piekrišanu viņu var aizmainīt uz citu vienību.

Oficiālus darījumus līdz 7. jūlijam nedrīkst noslēgt, bet var panākt mutiskas vienošanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu