Pasečņiks: Ceru šovasar spēlēt Latvijas izlasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vēl ir jānoskaidro Spānijas augstākās līgas (ACB) komandas Grankanārijas «Herbalife» un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas «76ers» ieteikumi, lai varētu pieņemt galīgo lēmumu, taču šovasar ceru pārstāvēt Latvijas basketbola izlasi, atzinis talantīgais Anžejs Pasečņiks.

«Pašlaik nevaru dot nekādu atbildi. Mans aģents [Artūrs Kalnītis] ir aizbraucis uz Lasvegasu, kur tiksies ar Filadelfijas kluba vadību. Tur tiks pārrunātas visas lietas, arī ko «76ers» domā par manu pievienošanos izlasei. Pēc tam sazināsimies ar manu Spānijas klubu, lai saprastu, ko viņi vēlas un ko viņi uzskata par labāku variantu man,» ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Pasečņiks.

«Protams, es ļoti vēlos spēlēt izlasē, darīju to arī pagājušajā gadā. Šobrīd es nevaru sniegt nekādu atbildi, bet ļoti ceru, ka tā būs par labu spēlēšanai valstsvienībā,» piebilda 21 gadu vecais un 216 centimetrus augumā raženais basketbolists.

Sociālajos tīklos trešdien izplatījās baumas, ka Pasečņiks jau pieņēmis lēmumu šovasar nespēlēt Latvijas valstsvienībā, taču basketbolists un viņa aģents šādu informāciju portālam TVNET noliedza. «Lēmums vēl nav pieņemts, bet drīzumā jau visu zināsim,» portālam TVNET sacīja Pasečņiks.

«Negribu nevienu pievilt, vēlos, lai visi būtu apmierināti, tāpēc vajag atrast vidusceļu. Pie tā mēs arī strādājam. Es ļoti gribētu spēlēt izlasē. No otras puses skatoties un zinot, cik esmu garš un tievs, man ir ļoti daudz jāstrādā pie sava ķermeņa. Šī man būs ļoti svarīga sezona, ja es pēc tās vēlos doties uz NBA. Man sevī būs jāiegulda milzīgs darbs - jāstrādā pie fiziskās sagatavotības, metiena, niansēm. To pašu gan varu darīt arī izlasē,» intervijā raidījumam «Rīta Panorāma» uzsvēra Pasečņiks.

Basketbolists norādīja, ka lēmumu vēlas pieņemt pēc iespējas ātrāk, jo viņam esot jau apnicis par to domāt, turklāt neesot skaidrības, uz ko šobrīd koncentrēties.

Latvijas valstsvienībai pirmais treniņš paredzēts 17. jūlijā.

Šovasar Latvijas izlasē sapulcēti visi labākie spēlētāji, tostarp Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis, Sanantonio «Spurs» uzbrucējs Dāvis Bertāns un viens no Eiropā labākajiem saspēles vadītājiem Jānis Strēlnieks, kurš jauno sezonu aizvadīs spēcīgajā ULEB Eirolīgas komandā Pireju «Olympiacos». Tāpat arī Eiropā augstā līmenī spēlējošie Dairis Bertāns un Jānis Timma.

Jūnijā NBA draftā Pasečņiku ar 25. numuru pirmajā kārtā izvēlējās Orlando «Magic» komanda, bet jau pēc brīža tiesības uz viņu ieguva «76ers», kas ar centru rēķinās nākotnē. Lai arī par Pasečņiku starpsezonā interesi izrādīja vairākas ULEB Eirolīgas komandas (Spānijas klubi Barselonas «Lassa» un «Valencia»), nākamo sezonu viņš pavadīs «Herbalife», uz kuru no «VEF Rīga» basketbolists pārcēlās 2015.gadā.

Eiropas čempionāts risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase spēlēs Stambulas apakšgrupā pret Krieviju, mājinieci Turciju, Beļģiju, Lielbritāniju un Serbiju.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu