Strautiņš, visticamāk, nevarēs palīdzēt Latvijas U-20 basketbola izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no potenciālajiem Latvijas U-20 izlases līderiem Artūrs Strautiņš traumas dēļ, visticamāk, nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā, kas sāksies nākamnedēļ.

Trešdien pārbaudes mačā Latvijas jaunie basketbolisti ar 68:97 piekāpās Turcijas vienaudžiem. Strautiņš trešās ceturtdaļas vidū cīņā par atlēkušo bumbu savainoja potīti un tikai ar komandas biedru palīdzību varēja atstāt laukumu.

«Pēdējās divās spēlēs turpināsim meklēt taktiskos variantus un centīsimies izvairīties no jauniem savainojumiem. Verneru Kohu un Arnoldu Kraukli pietaupīsim, cerot, ka viņi varēs spēlēt Eiropas čempionātā. Bet Strautiņa potītei, visticamāk, būs vajadzīga operācija,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē U-20 izlases galveno treneri Arni Vecvagaru.

«Pēc Turcijā veiktajām pārbaudēm pirmais slēdziens ir tāds, ka būs nepieciešama operācija. Protams, atgriežoties Latvijā, vēl tiks veiktas pārbaudes,» sarunā ar aģentūru LETA teica LBS portāla «Basket.lv» redaktors Guntis Keisels.

Tiesa, cerību, ka Strautiņš varētu palīdzēt Latvijas U-20 izlasei, tikpat kā nav.

Patlaban 18 gadus vecais Redžio di Emīlijas «Grissin Bon» spēlētājs Strautiņš šosezon 25 Itālijas A sērijas spēlēs vidēji laukumā bija 12 minūtes, guva 2,8 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu un veica 0,4 rezultatīvas piespēles.

Strautiņš decembrī palīdzēja Latvijas izlasei U-18 Eiropas čempionātā. Valstsvienība turnīrā izcīnīja 13.vietu un saglabāja vietu augstākajā divīzijā, bet Strautiņš bija izlases līderis, kļūstot par meistarsacīkšu otru rezultatīvāko spēlētāju un labāko cīņā par atlēkušajām bumbām.

Kā pirms Turcijā notiekošā pārbaudes turnīra pauda izlases galvenais treneris Vecvagars, lielākās bažas ir izlases garajā galā - jau pirms treniņnometnes sākuma bija zināms, ka nevarēs spēlēt Zigmārs Raimo, Kārlis Garoza un Kārlis Siliņš, bet Roberts Dembskis gatavojas braukt mācīties uz ASV, savukārt nopietnu infekciju saķēris Mārcis Saulītis, kurš, visticamāk, līdz Eiropas čempionātam nepagūs atveseļoties.

Tāpat izlasei šovasar nepalīdzēs talantīgais Rodions Kurucs, kurš izlēmis gatavoties individuāli.

Eiropas čempionāts U-20 vecuma izlasēm notiks no 15. līdz 23.jūlijam Grieķijā, bet apakšgrupu turnīrā Latvijas valstsvienība spēkosies ar vienaudžiem no Izraēlas, Ukrainas un Lietuvas. No grupas visas komandas sasniegs astotdaļfinālu, pēc tam noskaidrojot, kuras cīnīsies par pirmo astoņnieku un kuras par 9.-16.vietu.

Latvijas U-20 basketbola izlase jau divus Eiropas čempionātus pēc kārtas Vecvagara vadībā tikusi ceturtdaļfinālā, pērn gūstot sesto vietu, bet vasaru iepriekš izcīnot piekto pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu