Pasečņiks: Uzreiz pateicu, ka neļaušu sev «dankot» pāri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzreiz pateicu, ka šoreiz neļaušu sev lēkt pāri un triekt bumbu grozā no augšas, smejot sarunā ar portālu TVNET sacīja Latvijas talantīgais basketbolists Anžejs Pasečņiks, kurš bija viens no žūrijas locekļiem otrdienas vakarā Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā notikušajā «Ghetto Kings of Air 2017» konkursā.

Sacensībās par labākā «slam dunk» meistara jeb bumbas triecēja grozā no augšas godu sacentās sportisti no Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Kanādas un ASV, kā arī Latviju pārstāvēja Pasečņika vienaudzis un draugs Ivars Rihards Žvīgurs. Par uzvarētāju kļuva amerikānis Kriss Steipls, kurš finālā ar pirmo mēģinājumu pārlēca pāri sarkanam Ford Mustang automobilim.

«Pirms pāris gadiem biju atnācis uz šo pasākumu. Man palūdza «pārdankot» pāri. Šogad uzreiz teicu, ka ir viens nosacījums - man neviens nelēks pāri,» smejot sacīja 216 centimetrus augumā raženais Pasečņiks.

«Ir ļoti patīkami redzēt, cik ļoti viss ir audzis, cik daudz cilvēku ieradušies. Noprotu, daži nemaz netika iekšā,» ar iepriekšējo gadu pieredzi salīdzināja basketbolists, kurš bija žūrijā kopā ar Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu, bijušajiem basketbolistiem Andri Biedriņu un Andreju Kiriļenko (2007.gada Eiropas čempions un pašlaik Krievijas Basketbola federācijas prezidents), kā arī Latvijas Basketbola savienības prezidentu Valdi Voinu.

«Iepriekš biju Krastu mačā «danku» konkursa žūrijā, tāpēc neliela pieredze jau bija. Jutu atbildību, baidījos «notizloties» ar atzīmi. Dažreiz pabakstīju [Jāni] Blūmu - ko tu liksi? Mazliet saskaņojām savu vērtējumu,» atzina Pasečņiks, kuru patīkami pārsteidzis konkursa dalībnieku sniegums. «Ja godīgi, visi pārsteidza. Zinu, cik grūti ir paveikt to, ko viņi dara. Viņiem ir ļoti labs lēciens. Prieks, ka saņēmu uzaicinājumu būt žūrijā. Skatīties klātienē bija ļoti interesanti. To apliecina arī daudzie atnākušie skatītāji.»

Jūnijā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Pasečņiku ar 25. numuru pirmajā kārtā izvēlējās Orlando «Magic» komanda, bet jau pēc brīža tiesības uz viņu ieguva Filadelfijas «76ers», kas ar centru rēķinās nākotnē. Savukārt nākamo sezonu, tāpat kā iepriekšējās divas, basketbolists aizvadīs Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Grankanārijas «Herbalife»

Pēc NBA drafta Pasečņikam izdevies nedaudz atpūsties, taču pamazām viņš jau gatavojas ieiet atpakaļ treniņu režīmā. «Atpūtos kādas 10-12 dienas. Esmu sācis Mežaparkā nedaudz paskriet un palocīties. No nākamās nedēļas sākšu trenēties. Bija obligāti jāatpūšas, jo beidzās sezona un jau nākamajā dienā lidoju uz Losandželosu. Trenējos, atrādījos komandām. Pēc drafta vairs nebija spēka un nekādu emociju. Biju ļoti izlādēts. Jāatgūst garša un jāsailgojas pēc basketbola.»

Nākamajā pirmdienā Latvijas basketbola valstsvienība pulcēsies kopā uz pirmo treniņu un uzsāks gatavošanos Eiropas čempionātam. Joprojām nav skaidrs, vai Pasečņiks šovasar varēs palīdzēt izlasei, taču basketbolists to ļoti vēlas.

«Diemžēl nav vēl skaidrības. Es jau pats esmu nomocījies. Uzklausām abas puses - gan Grankanāriju, gan Filadelfiju. Ļoti ceru, ka lēmums būs par labu spēlēšanai izlasē, bet negribu neko sasolīt,» teica Pasečņiks.

«Ghetto Kings of Air 2017» pasākumu apmeklēja arī valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, tomēr Pasečņikam nesanāca ar viņu aprunāties.

«Bija liela cilvēku burzma un nesanāca viņu satikt, cerēju pēc pasākuma aprunāties, bet mēs esam iepriekš runājuši pa telefonu. Cerams, ka pirmdien tiksimies izlases treniņā!»

Eiropas čempionāts risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase spēlēs Stambulas apakšgrupā pret Krieviju, mājinieci Turciju, Beļģiju, Lielbritāniju un Serbiju.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu