Basketbola izlases kandidāts Gražulis pievienojas Mazura trenētajam Krievijas klubam «Parma»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas basketbola valstsvienības kandidāts Andrejs Gražulis pievienojies VTB Vienotās līgas pastarītei Permas «Parma» no Krievijas, kur par galveno treneri strādā Nikolajs Mazurs.

Pašlaik 23 gadus vecais Gražulis ar «Parma» noslēdzis līgumu uz vienu gadu, bet kontrakts stāsies spēkā, kad basketbolists būs izgājis medicīniskās pārbaudes.

Savas basketbolista prasmes Gražulis pilnveidojis Ventspilī, turklāt pēdējos gados bija viens no šīs pilsētas pirmās komandas pamatsastāva spēlētājiem. Iepriekšējā sezonā viņš «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) 25 spēlēs vidēji izcēlās ar 10,0 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā Gražulis piedalījās tikai divās spēlēs, caurmērā atzīmējoties ar 5,0 punktiem. Sezonas vidū viņš iedzīvojās kājas lūzumā, tāpēc nevarēja spēlēt vairākus mēnešus.

Gražulis 2013.gadā kļuva par Eiropas vicečempionu U-20 vecuma grupā. Pēdējos gados viņš bijis arī starp pieaugušo valstsvienības kandidātiem. Arī šī vasara nav izņēmums un izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis spēlētāju iekļāvis 22 kandidātu lokā, kas pirmdien sāks gatavošanos Eiropas čempionātam.

Tikmēr «Parma» jūnijā par galveno treneri apstiprināja Mazuru, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+2. Ja nākamsezon izdosies iekļūt Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, trenerim līgums tiks pagarināts.

«Parma» komanda Vienotajā līgā debitēja aizvadītajā sezonā un 24 mačos guva tikai vienu uzvaru, tomēr apmeklētība tās mājas spēlēs bija viena no augstākajām visās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu