Savainojums neietekmēs Dāvja Bertāna gatavību spēlēt Latvijas izlasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns ceturtdien iedzīvojās savainojumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgas spēlē, taču gūtā trauma neietekmēs viņa gatavību spēlēt izlasē, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvieša pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda trešdien ar 86:81 pieveica Ņūorleānas «Pelicans» un sasniedza šīs Vasaras līgas ceturtdaļfinālu.

Bertāns šo maču uzsāka «Spurs» sākumsastāvā, taču otrajā ceturtdaļā viņš iedzīvojās augšstilba savainojumā. Tiesa, viņš spēja laukumu atstāt saviem spēkiem, bet pēcāk spēlē vairs neiesaistījās. Lielajā pārtraukumā latvietis devās uz ģērbtuvēm, bet otrajā puslaikā bija uz komandas soliņa.

Saziņā ar Latvijas vīriešu valstsvienības direktoru Māri Jučmani, Bertāns pavēstījis, ka spēles laikā saņēmis sitienu pa augšstilbu, tāpēc dažas dienas paņemšot brīvas.

Sestdien «Spurs» paredzēta Lasvegasas Vasaras līgas ceturtdaļfināla spēle ar «Trail Blazers», kurā Bertāns, visticamāk, nepiedalīsies, taču savainojums neietekmēšot viņa gatavību spēlēt Latvijas valstsvienībā.

Izlase gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram sāks pirmdien Rīgā. Saskaņā ar iepriekš apstiprināto plānu, vairāki spēlētāji komandai pievienosies vēlāk.

Dāvis Bertāns, kurš iepriekš valstsvienībā spēlējis 2011. un 2012. gadā, koptreniņos iesaistīsies 8.augustā un, paredzams, būs ierindā četrās pārbaudes spēlēs Rīgā.

Jau ziņots, ka NBA kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis 5.augustā Dienvidāfrikas Republikas galvaspilsētā Johannesburgā piedalīsies «NBA Africa» labdarības spēlē, pārstāvot Pasaules komandu, līdz ar to arī viņam Latvijas izlases treniņu procesā būs pārtraukums.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta grupu turnīrā Stambulā spēkosies ar mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju, Lielbritāniju un olimpisko vicečempioni Serbiju.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu