Bagatskis: Nešaubos, ka līdzdalība izlases darbā sekmētu Pasečņika izaugsmi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlētais centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks šogad Latvijas izlasē nespēlēs, taču valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis uzskata, ka līdzdalība nacionālās komandas darbā viņam būtu nākusi par labu.

«Pasečņika pārstāvis pēc ilgas pauzes paziņoja, ka Anžejs valstsvienībā nespēlēs, jo pret to iebilstot klubi,» Latvijas Basketbola savienības paziņojumā citēts Bagatskis.

«Kā valstsvienības galvenais treneris vienmēr esmu ar izpratni izturējies pret spēlētāju ilgtermiņa attīstības interesēm un pieļāvis elastīgus risinājumus attiecībā uz iesaistīšanos komandas kopdarbā. Nešaubos, ka līdzdalība valstsvienības darbā kopā ar citiem Latvijas labākajiem basketbolistiem sekmētu Anžeja izaugsmi, kā tas jau notika pagājušajā gadā, kad, saskatot Anžeja potenciālu, devu viņam iespēju sevi parādīt, ko viņš labi izmantoja,» uzskata treneris.

«Redzēju viņam vietu šāgada komandas ideālajā modelī, bet nevēlos komentēt viņa lēmumu. Mans uzdevums ir strādāt un meklēt risinājumus ar tiem spēlētājiem, kuri grib un var spēlēt valstsvienībā. Novēlu Anžejam veiksmīgu karjeras turpinājumu,» piebilda Bagatskis.

«Priecē tas, ka visi, kuri piedalīsies treniņos un pretendēs uz līdzdalību Eiropas čempionātā, ir sportiski motivēti nopietni sagatavoties, lai Stambulā parādītu iespējami labāko sniegumu. Pirmdien tiekamies pirmajā treniņā,» teica treneris.

Pasečņiks jūnijā NBA draftā tika izraudzīts ar 25.numuru, basketbolistam nonākot Filadelfijas «76ers» pārraudzībā. Savukārt dažas dienas vēlāk tika apstiprināts, ka spēlētājs arī nākamajā sezonā pārstāvēs Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Grankanārijas «Herbalfe», kur pavadīja iepriekšējos divus gadus.

Pēc NBA drafta bija neskaidrība par Pasečņika dalību Latvijas izlasē, kas septembrī piedalīsies Eiropas čempionātā, turklāt savu spēlēšanu apstiprinājušas NBA klubos spēlējošās pašmāju basketbola zvaigznes kā Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

Pasečņiks kopā ar Porziņģi 2014.gadā bija dominējošs spēks zem groziem Latvijā notikušajā Eiropas U-18 čempionātā, abiem basketbolistiem arī izpelnoties vietas turnīra simboliskajā izlasē.

Iepriekš Pasečņiks neslēpa, ka vēlas šajā vasarā strādāt pie savas fiziskās sagatavotības, lai nākamajā sezonā varētu izpelnīties lielāku lomu «Herbalife» rindās un pēc gada mēģinātu iekarot NBA. Pirms tam basketbolista aģents Artūrs Kalnītis bija devies uz ASV, lai ar «76ers» pārrunātu šī kluba plānus saistībā ar Pasečņiku.

Pasečņiks pagājušajā sezonā Spānijas čempionātā 32 mačos caurmērā izcēlās ar 8,0 punktiem un 3,2 atlēkušajām bumbām. Savukārt ULEB Eiropas kausā talantīgais Latvijas basketbolists 14 mačos vidēji iemeta 5,4 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Pasečņiks «Herbalife» klubā pavadīja otro sezonu pēc kārtas, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandu «VEF Rīga», kurā gan izpelnījās nelielu spēles laiku.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11. reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001. gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Latvijas basketbola izlases kandidāti Eiropas čempionātam: Jānis Strēlnieks (Bambergas «Brose», Vācija), Dairis Bertāns (Stambulas «Dariššafaka Doguš», Turcija), Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs (visi - «VEF Rīga»), Žanis Peiners (Saloniku PAOK, Grieķija), Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle, Kristaps Janičenoks, Andrejs Gražulis (visi - «Ventspils»), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs («Liepāja»/«Triobet»), Jānis Timma («Baskonia», Spānija), Ojārs Siliņš (Bonnas «Telekom Baskets», Vācija), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Jānis Bērziņš (Kapo d'Orlando «Betaland», Itālija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas «Knicks», NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio «Spurs», NBA), Kaspars Bērziņš (bez kluba), Rolands Freimanis (Ušakas «Muratbey»), Klāvs Čavars (Stambulas «Pertevniyal Genčlik», Turcija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu