Oficiāli: Perijs kļuvis par «Knicks» ģenerālmenedžeri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nba.com/kings

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas «Knicks» oficiāli ģenerālmenedžera amatā iecēlis Skots Perijs.

Par 53 gadus vecā Perija pievienošanos «Knicks» klubam tika ziņots jau iepriekš, bet nu tas ir oficiāli apstiprināts. Tiek lēsts, ka līgums noslēgts uz pieciem gadiem.

Tikmēr par «Knicks» jauno prezidentu kļuvis iepriekš ģenerālmenedžera pienākumus pildījušais Stīvs Milss.

«Esmu pārliecināts, ka Stīvs šim amatam ir īstais cilvēks, kur spēs nodrošināt mūsu atgriešanos starp NBA elites komandām. Viņam ir ambiciozi plāni, kas paredz gados jaunas vienības izveidošanu, koncentrējoties uz spēlētāju attīstību, komunikāciju un vienotību,» oficiālajā paziņojumā izteicās «Knicks» īpašnieks Džeimss Doulans. «Perija kļūšana par «Knicks» ģenerālmenedžeri ir svarīgs pirmais solis šīs organizācijas pārveidošanā.»

Tiesa, Doulans norādīja, ka joprojām neiejauksies komandas veidošanas procesā.

Perijs pasaules spēcīgākajā basketbola līgā strādā jau kopš 2000.gadu sākuma. Sākotnēji viņš strādāja Detroitas «Pistons» klubā, bet vēlāk pildīja ģenerālmenedžera asistenta pienākumus Sietlas «SuperSonics» (tagadējā Oklahomasitijas «Thunder») vienībā. Viņš bija to cilvēku komandā, kas 2007.gada draftā izvēlējās Kevinu Durantu, bet 2008.-2012.gadā viņš bija atpakaļ «Pistons» klubā, kur pildīja viceprezidenta basketbola jautājumos pienākumus. Tāpat Perijs šajā postenī, būdams arī ģenerālmenedžera asistenta amatā, bija no 2012. līdz šī gada aprīlim Orlando «Magic» klubā.

Savukārt pavasarī Perijs kļuva par Sakramento «Kings» viceprezidentu basketbola jautājumos.

Iepriekš savu kandidatūru uz «Knicks» ģenerālmenedžera amatu atsauca Deivids Grifins, kurš nesen šos pienākumus pildīja spēcīgajā Klīvlendas «Cavaliers» klubā. Viņš vēlējies pilnībā pārņemt vadību basketbola jautājumos un arī pieaicināt darbā savus cilvēkus, taču Ņujorkas komandas pārstāvji tam neesot bijuši ar mieru.

ESPN vēsta, ka galavārds basketbola jautājumos piederēs Milsam, tomēr Perijam būs gana liela rīcības brīvība.

Jau ziņot, ka jūnija beigās no «Knicks» prezidenta amata tika atbrīvots slavenais Fils Džeksons.

«Knicks» komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu