Dāvja Bertāna komandas biedrs Simonss pievienosies Orlando «Magic»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nu jau bijušais latviešu basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio «Spurs» Džonatons Simonss kā neierobežoti brīvais aģents nolēmis pievienoties Orlando «Magic», vēsta «Yahoo Sports».

Uzbrūkošais aizsargs ar «Magic» vienojies par trīs gadu līgumu, bet darījuma finansiālā puse nav zināma.

Pašlaik 27 gadus vecais Simonss šovasar kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, bet «Spurs» nolēma atteikties no tiesībām uz šo spēlētāju, tāpēc tai nebija jāpielīdzinās nevienam citam piedāvājumam, basketbolistam kļūstot par neierobežoti brīvo aģentu.

Pēdējo divu gadu laikā SImonss bija kļuvis par stabilu «Spurs» pamatsastāva basketbolistu. 2012.gadā viņš NBA draftā netika izraudzīts, bet pēcāk viņš pats samaksāja par iespēju pārbaudīties NBA Attīstības līgas komandā Ostinas «Toros», kas pēcāk tika pārsaukta par «Spurs» un kas ir Sanantonio vienības fārmklubs. Šādā veidā spēlētājs izkaroja ceļu līdz pat NBA.

Iepriekšējā sezonā Simonss regulārajā čempionātā 78 spēlēs vidēji iemeta 6,2 punktus, kamēr 15 izslēgšanas turnīra cīņās viņa rēķinā caurmērā 10,5 punkti. «Play-off» laikā viņa loma bija lielāka, jo ar savainojumiem cīnījās Kavai Lenards un Tonijs Pārkers.

Simonss tiek uzskatīts arī par prasmīgu spēlētāju aizsardzībā.

«Spurs» aizvadītajā sezonā sasniedza Rietumu konferences finālu, kurā ar 0-4 kapitulēja nākamajai čempionei Goldensteitas «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu