Kristaps Porziņģis ticies ar 250 jaunajiem basketbolistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otro gadu pēc kārtas banka «Citadele» svētdien «Elektrum» Olimpiskajā centrā Rīgā 250 jaunajiem basketbolistiem no visas Latvijas organizēja fanu tikšanos ar Kristapu Porziņģi, lai smeltos iedvesmu trenēties un sasniegt labus rezultātus.

Olimpiskā centra basketbola zālē pulcējās 10 līdz 14 gadus veci zēni un meitenes no 55 sporta skolām un basketbola klubiem. Jaunieši bija gatavojušies un izmantoja iespēju uzdot Porziņģim jautājumus par sportošanu un dzīvi ASV, kā arī atrādīja basketbola iemaņas kopīgā saspēlē.

Kristaps Porziņģis atbildēja uz bērnu jautājumiem un komentēja, ka sasniegt sapni var ar smagu darbu un apņēmību doties uz nosprausto mērķi.

Papildus sportiskajām aktivitātēm ar Porziņģi jauniešus uzmundrināja arī karsējmeiteņu priekšnesumi, repa izpildītāji Reiks un Fakts, iesildīšanos organizēja Renārs Zeltiņš.

Jauniešu interese par basketbolu Latvijā aug. Par to liecina VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas statistika - šogad līgā piedalījušies 6042 sportistu, kas ir gandrīz par 400 dalībniekiem vairāk nekā pērn. Pieaudzis arī dalībnieku un komandu skaits ikgadējās jauniešu sacensībās «Kāruma kauss» – šogad pirmajā posmā, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, tas bija par 23% lielāks. Kā norāda treneri, tam ir pamatojums, bērnus motivē sasniegt labākus rezultātus tas, ka viņi redz, ka Porziņģis nāk no Latvijas, ka viņš ir veiksmīgs un slavens sportists.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis, pārstāvot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas «Knicks», laukumā vidēji pavadīja 32,8 minūtes, kuru laikā guva 18,1 punktu, savāca 7,2 atlēkušās bumbas zem groziem un bloķēja 2,0 pretinieku metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu