Latvijas vīru basketbola izlase sāk gatavoties «EuroBasket 2017»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīru basketbola izlase šodien sāk gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, komandas vadībai un pāris spēlētājiem aizvadot arī preses konferenci. Treniņš notiks «Elektrum» Olimpiskajā centrā Rīgā.

Latvijas izlases kandidātu vidū bija iekļauti 22 basketbolisti, tostarp jau pasaules slavu ieguvušais Ņujorkas «Knicks» komandas spēlētājs Porziņģis, kā arī Sanantonio «Spurs» komandā labu sezonu aizvadījušais Dāvis Bertāns. Abi NBA vīri ir gatavi palīdzēt izlasei, Porziņģim treniņus sākot no pirmās izlases darba dienas, bet Bertānam pievienojoties 8.augustā, jo viņš piedalījās NBA Vasaras līgas spēlēs, kur bez tam guva nelielu traumu, kas gan netraucēs darbam izlasē.

Kandidātu vidū bija arī šī gada NBA draftā tikušais centrs Anžejs Pasečņiks, kurš gan pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nepretendēs uz vietu sastāvā, īsti gan nepaskaidrojot šāda lēmuma iemeslus, bet solot kļūt par izlases lielu līdzjutēju.

Tāpat starp kandidātiem nav par talantīgo uzskatītais Rodions Kurucs, kurš nākamajā sezonā, visticamāk, spēlēs Spānijas grandā Barselonas «Lassa». Kurucs atteica arī Latvijas U-20 izlasei, kura šajās dienās piedalās Eiropas čempionātā Grieķijā.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Vēl Eiropas meistarsacīkstēs A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina, savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un «play-off» cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Latvijas basketbola izlases kandidāti Eiropas čempionātam: Jānis Strēlnieks (Pirejas «Olympiacos», Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas «EA7 Emporio Armani», Itālija), Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs (visi - «VEF Rīga»), Žanis Peiners (Saloniku PAOK, Grieķija), Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle (abi - «Ventspils»), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas «Parma», Krievija), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs («Liepāja»/«Triobet»), Jānis Timma («Baskonia», Spānija), Ojārs Siliņš (Trento «Dolomiti Energia», Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Jānis Bērziņš (bez kluba), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas «Knicks», NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio «Spurs», NBA), Kaspars Bērziņš (bez kluba), Rolands Freimanis (Ušakas «Muratbey»), Klāvs Čavars («VEF Rīga»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu