Basketbolists Kanters Turcijas prezidentu Erdoganu pielīdzina Hitleram

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Šveicē dzimušais Turcijas basketbolists Eness Kanters, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Oklahomasitijas «Thunder», Turcijas prezidentu Redžepu Tajjipu Erdoganu vēlreiz salīdzinājis ar kādreizējo Vācijas galvu Ādolfu Hitleru.

Maija beigās Turcija izdeva orderi Kantera apcietināšanai. Stambulas prokuratūra veica izmeklēšanu par Kantera dalību bruņotā teroristu organizācijā. Basketbolists aizpērn par atbalstu islāmistu sludinātājam Fetullam Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases. Ankara Gilenu apsūdz pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

25 gadus vecais Kanters tiek arī apsūdzēts ziņojumapmaiņas aplikācijas «ByLock» izmantošanā. Turcija uzskata, ka «ByLock» tika speciāli izstrādāta lietošanai Gilena atbalstītājiem.

Jau iepriekš Kanters Erdoganu salīdzinājis ar Hitleru. Savā «Twitter» profilā viņš ievietojis karikatūru ar parakstu: «Vārdi nav nepieciešami. Seja cita, diktators tas pats.»

Maijā Kanteram lidostā Rumānijā tika konfiscēta Turcijas pase un viņu uz vairākām stundām aizturēja vietējā policija, bet pēc tam basketbolists atgriezās ASV, turklāt viņš vēlas kļūt par šīs valsts pilsoni.

Tagad Kanters par savām mājām sauc ASV.

Kantera politisko uzskatu dēļ publiski no viņa atteikusies ģimene.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu