Rolands Šmits: Domāju, «EuroBasket 2017» varam uzvarēt jebkuru komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Konkurence ir liela, bet esmu gatavs atdot visu savu enerģiju, lai iekļūtu sastāvā,» tā pēc pirmā Latvijas nacionālās basketbola komandas treniņa gatavošanās cikla sākumā Eiropas čempionātam sarunā ar TVNET sacīja izlases kandidāts Rolands Šmits. Vasarā viņš intensīvi trenējās Amerikā un valstsvienības treneru rīcībā nonācis, būdams gana labā fiziskā kondīcijā.

«Bija labs treniņš. Pirmajās dienās parasti ir grūtāk. Sākumā mazliet pildījām fiziskos vingrinājumus, pēc tam nodalīja mazos no garajiem spēlētājiem atsevišķi. Garie slīpēja kustības zem groza, bet pēc tam atlētikas zālē pildījām spēka vingrinājumus,» pirmo treniņu iezīmēja Šmits.

208 centimetrus garais vieglais un/vai spēka uzbrucējs pieaugušo izlasē piedalījies 11 spēlēs, kurās kopā guvis 36 punktus. Viņš pārstāvējis arī Kadetu (U-16), Junioru (U-18) un Jauniešu (U-20) izlasi.

Šmits pēdējo reizi Latvijas izlases rindās spēlēja pirms nedaudz vairāk nekā gada, kad pārbaudes mačā «Arēnā Rīga» Latvijas komanda ar 85:48 sagrāva Irānas basketbolistus.

«Protams, ir patīkami pievienoties izlasei un kopā ar to trenēties. Daļu vasaras pavadīju Amerikā, kur trenējos aptuveni mēnesi. Pēc tam pēc individuāla plāna Latvijā strādājām kopā ar Jāni Bērziņu, tā ka esmu jau formā. Gribas trenēties, strādāt nopietnāk nevis individuāli, bet gan kopā ar visu komandu. Tomēr interesantāk,» pastāstīja Šmits, kurš arī nākamajā sezonā pārstāvēs Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Fuenlabradas «Montakit».

Amerikā pirms jauno spēlētāju izvēlēs jeb NBA drafta viņš atrādījās Losandželosas «Lakers» un Bostonas «Celtics» komandai. Viņam bija iespēja doties arī atrādīt savas prasmes Fīniksas «Suns» un Bruklinas «Nets» vienībām, taču ar aģentu nolēma turp nedoties.

«Domāju, sevi labi parādīju. Par to, ka mani neizvēlējās neesmu noskumis. Ar to basketbols nebeidzās. Saņēmu labas atsauksmes, arī pats uzskatu, ka labi atrādījos. Varbūt kādam līdz galam neiepatikos,» pavadīto laiku Ziemeļamerikā atcerējās Šmits.

Iepriekšējā sezonā «Montakit» rindās viņš vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 bumbas zem groziem, savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā 22 gadus vecajam Šmitam 9,36 punkti un 2,79 atlēkušās bumbas. Vairākkārt Šmits izcēlās ar ļoti skaistām epizodēm, atlētiskā manierē triecot bumbu grozā no augšas.

«Šogad izlasē sapulcēti ļoti labi spēlētāji, bet kā mums klāsies šobrīd, ir grūti teikt. Man nepatīk tik tālu skatīties uz priekšu. Bet strādāsim par visiem 100 procentiem. Visi centīsimies, spēlēsim kā komanda. Tad redzēsim, kā sanāks...» sacīja Šmits.

«Eiropas čempionātā grupa mums ir smaga. Ja izpildīsim trenera norādījumus, domāju, ka varam uzvarēt jebkuru komandu. Protams, spēlētājiem būs jāatdod savs maksimums. Krievija, Turcija, Serbija - tie ir grandi.»

Šmits ir noskaņots izcīnīt vietu izlases divpadsmitniekā, kas dosies uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Latvijas izlases pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi
  • 29. jūlijā 20:00 Tamperē ar Somijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 4. augustā 16:45 Klaipēdā ar Gruzijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 5. augustā Klaipēdā turnīra finālspēle (LTV7 tiešraide)
  • 11. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Polijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 19. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi

Eiropas čempionātā, kas no 31. augusta līdz 17. septembrim risināsies Stambulā, Latvija grupas turnīrā spēkiem mērosies ar Lielbritāniju, Beļģiju, Krieviju, Serbiju un Turciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu