Meiers pievienojas Krievijas basketbola grandam «Unics»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas basketbola valstsvienības kandidāts dalībai šī gada Eiropas čempionātam centra pozīcijas spēlētājs Mārtiņš Meiers pievienojies Krievijas spēcīgajam klubam Kazaņas «Unics», otrdien paziņoja komanda.

26 gadus vecais un 208 centimetrus garais Meiers līgumu ar «Unics» noslēdzis uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā basketbolists pārstāvēja «VEF Rīga» komandu, palīdzot tai izcīnīt Latvijas čempionu titulu.

Latvijas Basketbola līgā centrs vidēji guva 12 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas, savukārt VTB Vienotajā līgā viņa kontā vidēji 13,8 punkti un 5,6 bumbas pie groziem.

Iepriekš karjerā Meiers pārstāvējis arī citus Latvijas klubus - «Ventspils», «Liepājas Lauvas» un «Jūrmalas Fēnikss», savukārt līdz šim vienīgā pieredze ārzemju komandā bija 2013./2014.gada sezonā, kad viņš spēlēja Vācijas bundeslīgas vienībā Veisenfelsas «Mitteldeutscher».

Meiers šobrīd atrodas Latvijas izlases nometnē, gatavojoties šī gada Eiropas čempionātam.

«Unics» aizvadītājā sezonā ULEB Eirolīgas pamatturnīrā 30 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, ieņemot priekšpēdējo vietu 16 komandu konkurencē. Savukārt Vienotās līgas regulārajā čempionātā Kazaņas klubs ieņēma piekto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā.

Jūnijā no «Unics» galvenā trenera amata atkāpās pazīstamais krievu speciālists Jevgēņijs Pašutins, kuram sezonas izskaņā palīdzēja Nikolajs Mazurs no Latvijas. Pašutina vietā stājies grieķu speciālists Dimitris Priftiss, bet Mazurs vadīs Vienotās līgas Krievijas komandu Permas «Parma», kurs rindas pagājušajā nedēļā papildināja Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis.

Jūlija sākumā Krievijas medijos izskanēja vēsts, ka par vienu no «Unics» galvenā trenera amata kandidātiem bija kļuvis arī Latvijas izlases vadonis Ainars Bagatskis, kurš šobrīd ir bez kluba un koncentrējas darbam ar valstsvienību.

Pēdējo nedēļu laikā Krievijas komanda noslēgusi līgumus ar vairākiem leģionāriem. Komandas rindas papildinājis Gabonas centra spēlētājs Stefāns Lasme, amerikāņu aizsargi Džamars Smits un Trentons Lokets, kā arī kanādiešu mazais uzbrucējs Elvins Ežims. Tiesa, «Unics» pametis komandas iepriekšējo sezonu līderis Kīts Lengfords, kurš turpinās karjeru Ķīnā.

Nākamajā sezonā «Unics» spēlēs ULEB Eiropas kausā, kas pēc spēka ir nākamais turnīrs aiz Eirolīgas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu