«Spurs» oficiāli vienojas ar Dāvja Bertāna bijušo komandas biedru Lovernjē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio «Spurs», kuru pārstāv Dāvis Bertāns, oficiāli vienojusies ar latvieša bijušo komandas biedru franču centra spēlētāju Žofriju Lovernjē, vēsta klubs.

Jau pagājušajā nedēļā ārzemju medijos izskanēja informācija, ka Lovernjē pievienosies «Spurs» komandai, taču tagad klubs to oficiāli apstiprinājis.

«Spurs» līguma detaļas paziņojumā gan neizpauž, taču ārzemju mediji iepriekš vēstīja, ka vienošanās tiks noslēgta uz divām sezonām.

Iepriekšējo sezonu Lovernjē iesāka Oklahomasitijas «Thunder» rindās, bet februārī nonāca Čikāgas «Bulls» vienībā. Aizvadītajā sezonā francūzis 70 regulārā čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 14 minūtes, guva 5,4 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam trīs spēlēs vidēji 4,7 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

Lovernjē profesionāļa karjeru sāka dzimtenes klubā Šalonas pie Sonas «Elan», pēc tam turpināja Spānijas klubā «Valencia», bet no 2012. līdz 2014. gadam viņš spēlēja Serbijas klubā Belgradas «Partizan», kuru tolaik pārstāvēja arī Bertāns.

2014./2015. gada sezonu francūzis pavadīja Krievijas vienībā Maskavas apgabala «Himki», bet nākamās divas sezonas viņš spēlēja NBA Denveras «Nuggets» rindās.

Francijas izlases sastāvā 2013.gadā Lovernjē tika kronētas par Eiropas čempionu, bet aizpērn izcīnīja bronzu. Savukārt 2014.gadā viņš ar valstsvienību izcīnīja bronzas medaļas FIBA Pasaules kausā.

«Spurs» aizvadītajā sezonā sasniedza Rietumu konferences finālu, kurā ar 0-4 kapitulēja nākamajai čempionei Goldensteitas «Warriors».

Jau ziņots, ka Bertāns pagājušajā nedēļā NBA Vasaras līgas mačā iedzīvojās kājas muskuļa savainojumā, taču tas netraucēs viņam 7.augustā pievienoties Latvijas valstsvienībai un gatavoties Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu