ESPN: Rouzs veic pārrunas ar «Cavaliers» un «Lakers»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Brīvā aģenta statusā esošais saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš iepriekšējā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas «Knicks», risina nopietnas sarunas ar vienu no līgas labākajām komandām Klīvlendas «Cavaliers», kā arī ticies ar Losandželosas «Lakers» pārstāvjiem, vēsta prestižais Ziemeļamerikas medijs ESPN.

Vēl mēneša sākumā tika vēstīts, ka Rouzs runā ar Milvoki «Bucks» un Losandželosas «Clippers», tomēr sarunas nevainagojās ar līgumu.

Tagad 28 gadus vecais basketbolists mēģina vienoties ar pērnā gada NBA čempioni «Cavaliers», kas aizvadītajā sezonā atkal spēlēja finālā, taču cieta neveiksmi pret Goldensteitas «Warriors».

Pēc ESPN rīcībā esošās informācijas, «Cavaliers» bijušajam 2008.gada NBA drafta pirmajam numuram ir gatava piedāvāt viena gada līgumu par minimālo atalgojumu - 2,1 miljonu ASV dolāru (1,8 miljoniem eiro).

«Cavaliers» pamata saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā bija Kairijs Ērvings, līdz ar to Rouzam Klīvlendā būtu atvēlēta rezervista loma.

Tiek vēstīts, ka Rouzs ticies arī ar «Lakers» pārstāvjiem. Losandželosas klubs viņam var piedāvāt lielāku spēles laiku un arī lielāku algu.

«Lakers» vadība vēlas piesaistīt Rouzu, kurš varētu palīdzēt progresēt komandas debitantam Lonzo Bolam, kuru šā gada draftā izvēlējās ar otro numuru.

19 gadus vecais saspēles vadītājs lieliski sevi apliecināja NBA Vasaras līgā, palīdzot «Lakers» komandai kļūt par uzvarētājiem, turklāt Bolu atzina par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Rouzs «Knicks» komandā pēc maiņas darījuma nonāca pērnajā jūnijā, bet pēc šīs sezonas viņa līgums ar Ņujorkas klubu beidzās.

Viņš aizvadītajā sezonā 64 spēlēs vidēji guva 18,0 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un veica 4,4 rezultatīvas piespēles.

Rouzu 2008.gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās Čikāgas «Bulls» komanda, kurā viņš aizvadīja septiņas sezonas, bet pēc tam pievienojās «Knciks».

2009.gadā viņš tika nosaukts par labāko debitantu līgā, bet pēc diviem gadiem Rouzs tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju NBA. Šo apbalvojumu viņš izpelnījās 22 gadu un sešu mēnešu vecumā, kļūstot par jaunāko MVP līgas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu