NBA klubs «Pacers» nevēlas, ka Sabonis pārstāv Lietuvas izlasi «EuroBasket 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Indiānas «Pacers» nevēlas, lai Domants Sabonis pārstāvētu Lietuvas valstsvienību rudenī gaidāmajā Eiropas čempionātā, vēsta Lietuvas mediji.

Lietuvas izlase piektdien Palangā treniņnometnē uzsāk gatavošanos Eiropas čempionātam, taču valstsvienībai nevar pievienoties leģendārā Arvīda Saboņa dēls Domants, vēsta ziņu portāls «15min.lt».

Sabonis jūlija sākumā maiņas darījumā no Oklahomsitijas «Thunder» komandas pārcēlās uz «Pacers» vienību, kas paudusi vēlmi, lai 21 gadu vecais basketbolists gatavotos individuāli savai otrajai NBA sezonai, nevis spēlētu Lietuvas izlasē.

Iepriekš bija panākta vienošanās ar «Thunder» komandu, ka Sabonis varēs pārstāvēt Lietuvas izlasi, savukārt «Pacers» ar jauno spēlētāju saista lielas cerības.

Tiesa, NBA ar Starptautisko basketbola federāciju (FIBA) ir vienošanās, ka klubi nevar aizliegt basketbolistiem pārstāvēt valstsvienību Eiropas čempionātā, ja spēlētājam ar veselību viss ir kārtībā un nav bijis nekādu nopietnu traumu pēdējā laikā .

Sabonis šobrīd ir lieliskā fiziskajā kondīcijā, līdz ar to Lietuvas Basketbola federācija uzsākusi sarunas ar «Pacers» vadību, lai panāktu vienošanos par spēlētāja pievienošanos valstsvienībai.

Tomēr tiek ziņots, ka Sabonis, visdrīzāk, klausīs «Pacers» rekomendācijai un šovasar Lietuvas izlasē nespēlēs.

«Thunder» rindās savā NBA debijas sezonā Sabonis vidēji mačā laukumā pavadīja 20 minūtes, izcēlās ar 5,9 punktiem un 3,6 izcīnītām bumbām zem groziem.

Lietuvas basketbola izlase, kas ir 2013. un 2015.gada Eiropas vicečempione, 19.augustā «Arēnā Rīga» pārbaudes mačā spēkosies ar Latvijas valstsvienību.

Jau ziņots, ka lēmumu šovasar nepārstāvēt Latvijas izlasi pieņēmis Anžejs Pasečņiks, kurš individuāli strādās pie fiziskās sagatavotības pēc klubu rekomendācijas. 21 gadu vecais latvietis nākamsezon pārstāvēs Spānijas klubu Grankanārijas «Herbalfe», bet nākotnē cer pievienoties NBA komandai Filadelfijas «76ers».

Eiropas čempionāts sāksies 31.augustā un ilgs līdz 17.septembrim. Grupu turnīra spēles notiks četrās valstīs - Turcijā, Somijā, Izraēlā un Rumānijā.

Latvijas izlase D grupas spēles aizvadīs Stambulā pret Lielbritāniju, Beļģiju, Krieviju, olimpisko vicečempioni Serbiju un mājinieci Turciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu