Peiners pievienojas Štālberga trenētajai Lietuvas vicečempionei «Lietkabelis»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners pievienojies Lietuvas vicečempionei Panevēžas «Lietkabelis», par kuras galveno treneri pagājušajā nedēļā kļuva latviešu speciālists Artūrs Štālbergs, vēsta lietuviešu klubs.

Peiners iepriekšējā sezonā pārstāvēja Grieķijas komandu Saloniku PAOK. Sezonas laikā basketbolists aģentūrai LETA atklāja, ka norisinās sarunas par līguma pagarināšanu, taču puses tā arī nespēja panākt vienošanos.

«Pagaidām par nākotni un palikšanu PAOK skaidrības nav. Kaut sarunas par jaunu līgumu sākām laicīgi, šobrīd viss vēl nav samaksāts par pagājušo sezonu un gaidu, kad viņi to paveiks. Tad arī runāsim par nākotni. Kopumā viss tur mani apmierināja,» vēl pirms nedēļas aģentūrai LETA stāstīja Peiners.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Peiners Grieķijas čempionātā 27 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā iemeta 10,0 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņam 16 spēlēs vidēji 9,2 punkti un 3,6 atlēkušās bumbas.

«Peiners ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs, kurš var spēlēt gan kā uzbrūkošais aizsargs, gan kā spēka uzbrucējs,» klubs citē «Lietkabelis» direktoru Mantu Ignataviču.

Pirms došanās uz Grieķiju Peiners divas sezonas pārstāvēja Latvijas klubu «Ventspils». Tāpat viņš karjeras laikā spēlējis Ukrainas klubā «Mykolaiv» un pašmāju vienībā «Latvijas Universitāte».

Peiners šobrīd atrodas Latvijas valstsvienības nometnē, pirmdien sākot gatavošanos šā gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Peiners 2015.gadā debitēja Latvijas izlasē oficiālos turnīros, palīdzot valstsvienībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņš iepriekš nekad nebija piedalījies pat nevienā Eiropas jaunatnes čempionātā. Savukārt pērn Peiners kā viens no pēdējiem tika atskaitīts no izlases pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Pagājušajā nedēļā «Lietkabelis» galvenā trenera amatā tika apstiprināts 32 gadus vecais Štālbergs, kurš amatā nomainīs Kazi Maksvīti.

«Lietkabelis» aizvadītajā sezonā negaidīti aizkļuva līdz Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālam, kurā zaudēja titulētajai Kauņas «Žalgiris» komandai. Savukārt pusfinālā «Lietkabelis» negaidīti ar 3-1 uzvarēja Viļņas «Lietuvos rytas» basketbolistus.

Nākamajā sezonā «Lietkabelis» spēlēs arī ULEB Eiropas kausā, kur vienā apakšgrupā cīnīsies ar Artūra Strautiņa pārstāvēto Itālijas vienību Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», Turcijas klubu Stambulas «Galatasaray Odeabank», Vācijas komandu Minhenes «Bayern», Jeruzalemes «Hapoel Bank Yahav» no Izraēlas un Podgoricas «Budučnost VOLI» no Melnkalnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu