«Cavaliers» apstiprina vienošanos ar Porziņģa bijušo komandas biedru Rouzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš iepriekšējā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas «Knicks», vienojies ar NBA vicečempioni Klīvlendas «Cavaliers», otrdien vakarā (pēc Latvijas laika) apstiprinājis klubs.

Jau iepriekš ESPN ziņoja, ka «Cavaliers» bijušajam 2008.gada NBA drafta pirmajam numuram piedāvājusi viena gada līgumu par minimālo atalgojumu - 2,1 miljonu ASV dolāru (1,8 miljoniem eiro).

«Esam ļoti iepriecināti, ka varam tāda kalibra spēlētāju kā Rouzu pievienot mūsu komandai,» izteicies nesen par «Cavaliers» ģenerālmenedžeri ieceltais Kobijs Altmens. «Deriks varēja pievienoties jebkurai citai līgas komandai, tomēr viņa mērķi un vēlme cīnīties par uzvarām aicināja pievienoties tieši «Cavaliers«.»

Tiek ziņots, ka regulāri traumas gūstošais Rouzs, kurš šovasar bija kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, veiksmīgi izgājis «Cavaliers» medicīniskās pārbaudes.

«Man ir viens mērķis - spēlēt, lai uzvarētu. Būt daļai no organizācijas, kas domā tāpat, man ir vissvarīgākais. Esmu ļoti priecīgs būt Klīvlendā,» sacīja Rouzs.

ESPN žurnālists Adrians Vojnarovskis tviterī raksta, ka līguma noslēgšanā lielu lomu spēlējis arī «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, ar kuru Rouzs kontaktējies pārrunu procesā.

Kā raksta «Cleveland.com», abas puses pirmdien ļoti ilgi pārrunājušas iespējamo vienošanos, jo bija nepieciešams pārliecināt Rouzu, ka «Cavaliers» arī bez aizejošā saspēles vadītāja Kairija Ērvinga varēs sasniegt NBA finālu.

Vēl mēneša sākumā tika vēstīts, ka Rouzs veic pārrunas ar Milvoki «Bucks» un Losandželosas «Clippers» komandām, tomēr tās nevainagojās ar līgumu, bet tagad 28 gadus vecais basketbolists vienojies ar pērnā gada NBA čempioni no Klīvlendas, kas aizvadītajā sezonā atkal spēlēja finālā, taču cieta neveiksmi pret Goldensteitas «Warriors».

Rouzs «Knicks» komandā pēc maiņas darījuma nonāca pērnā gada jūnijā, bet pēc šīs sezonas viņa līgums ar Ņujorkas klubu beidzās.

Viņš aizvadītajā sezonā 64 spēlēs vidēji guva 18,0 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un veica 4,4 rezultatīvas piespēles.

Rouzu 2008.gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās Čikāgas «Bulls» komanda, kurā viņš aizvadīja septiņas sezonas, bet pēc tam pievienojās «Knciks».

2009.gadā viņš tika nosaukts par labāko debitantu līgā, bet pēc diviem gadiem Rouzs tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju NBA.

«Cavaliers» pamata saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā bija Ērvings, taču viņš pagājušajā nedēļā paziņoja klubam, ka vēlas tikt aizmainīts. ESPN, atsaucoties uz avotiem līgā, vēsta, ka basketbolists varētu pievienoties Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio «Spurs», «Knicks», Maiami «Heat» vai Minesotas «Timberwolves» komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu