Bagatskis nosaucis basketbola izlases sastāvu spēlēm ar Somiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No Latvijas nacionālās basketbola komandas kandidātu loka gatavošanās ciklā Eiropas čempionātam traumas dēļ izkritis Klāvs Čavars. Latvijas valstsvienība šajā nedēļas nogalē Tamperē aizvadīs pirmās divas pārbaudes spēles, tiekoties ar Somijas izlasi. Ainars Bagatskis nosaucis sastāvu, kādā komanda spēlēs.

Piektdien notiks neoficiāla treniņspēle, bet sestdien plkst. 20:00 Tamperē komandas tiksies skatītāju un TV kameru priekšā (LTV7 tiešraide).

No 14 basketbolistiem, kuri piedalījās treniņos Rīgā un Ventspilī, uz Somiju nedosies komandas kapteinis Jānis Blūms, Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars. Blūms otrdien treniņā sastiepis muguru. Porziņģis līdz 7. augustam būs aizņemts iepriekš plānotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) delegācijas vizītē Dienvidāfrikā.

Čavars sadursmē treniņā savainojis seju un valstsvienības darbā piedalīties vairs nevarēs.

«Paldies Ventspilij par lieliskajiem apstākļiem dzīvošanai un strādāšanai. Aizvadījām pilnvērtīgu treniņu nedēļu, strādājot gan pie fiziskās bāzes, gan komandas taktikas pamatiem. Spēlētāji saņēmuši lielu informācijas apjomu, kas pakāpeniski jāpārstrādā. Pašatdeves ziņā visi treniņi bija vienlīdz labi, pēc kvalitātes šodien bija vislabāk – tātad soli pa solim ejam uz priekšu. Patīkami, ka kvalitātes ziņā neviens nekrita arī no kopējās ainas, diemžēl neveiksmīga epizode treniņā liegusi Čavaram iespēju debitēt valstsvienībā.

Kristaps Porziņģis iesaistījās visās nodarbībās, un potenciāls izskatās, maigi sakot, iespaidīgi. Svarīgi to izmantot. Komandas biedriem jāmācās iesaistīt Kristapu un «atrast» viņu vislabākajās pozīcijās. Savukārt Kristapam jāatrod sava vieta laukumā gan situācijās, kad spēle iet caur viņu, gan tad, kad akcenti novirzās uz citiem.

Divos mačos Somijā viens no mērķiem ir nospēlēt disciplinēti, stabili, bez kritumiem.

Paskatīsimies, kuri spēj to izdarīt. Nākamnedēļ komandai pievienosies trīs spēlētāji, bet dažiem, visticamāk, teiksim paldies. Mūs, trenerus, gaida sarežģīta izvēle,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Bagatskis.

Pēc atgriešanās no Somijas komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma. Nākamā pārbaude būs pārbaudes turnīrā Klaipēdā – 4. augustā pusfināla spēle ar Gruzijas izlasi, 5. augustā spēle par 1. vai 3. vietu ar Lietuvas vai Polijas izlasi.

Pēc tam paredzētas četras pārbaudes spēles «Arēnā Rīga», kur valstsvienība būs pilnā sastāvā, iesaistot Dāvi Bertānu un Kristapu Porziņģi.

Portālā TVNET var iegādāties biļetes uz visām četrām valstsvienības pārbaudes spēlēm Rīgā – ar Polijas (11.augustā), Lietuvas (19.), Rumānijas (20.) un Čehijas (24.) izlasēm.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi
  • 29. jūlijā 20:00 Tamperē ar Somijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 4. augustā 16:45 Klaipēdā ar Gruzijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 5. augustā Klaipēdā turnīra finālspēle (LTV7 tiešraide)
  • 11. augustā 19:30 Arēnā ar Polijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 19. augustā 19:30 Arēnā ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu