«Jūrmala»/«Fēnikss» tomēr turpinās piedalīties LBL čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbola klubs «Jūrmala»/«Fēnikss» tomēr piedalīsies nākamās sezonas «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kā nedēļas sākumā sarunā ar portālu «Sportacentrs.com» atklāja kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle, «Jūrmala»/«Fēnikss» nevar savākt nepieciešamos līdzekļus, lai nākamajā sezonā startētu LBL.

Tiesa, trešdien LBS prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps tikās ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni, kurš informēja, ka basketbols Jūrmalā saņem nopietnu pašvaldības atbalstu visos līmeņos un Jūrmalas komanda arī 2017./2018. gada sezonā startēs LBL.

«Par basketbola tradīcijām Jūrmalā liecina gan godalgotās vietas Jaunatnes līgas čempionātā, gan jūrmalnieka Mārtiņa Meiera līdzdalība valstsvienībā. Kopš 2012.gada sezonas, kad «Jūrmala«/»Fēnikss» sāka spēlēt LBL augstākajā divīzijā, Jūrmalas komanda ir ieguvusi un nostiprinājusi popularitāti gan pilsētā, gan visā Latvijā, un aktīvi iesaistījusies cīņā par valsts čempionāta medaļām. LBS augstu vērtē gan kluba prezidenta Jāņa Drulles līdzšinējo ieguldījumu kluba attīstībā, gan Trukšņa atbalstu klubam un basketbola infrastruktūras attīstībai pilsētā. Esam pārliecināti, ka, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, Jūrmalas komanda turpinās priecēt savus atbalstītājus,» LBS citē Voinu.

«Jūrmalas pašvaldība atbalsta basketbola dzīvi visos līmeņos un šī tradīcija tiks turpināta. Arī attīstot infrastruktūru - basketbolisti jau apguvuši nesen uzcelto sporta zāli Kauguros, tiek plānota zāles celtniecība Lielupē. LBL čempionāts ir tradīcijām bagātākais nacionālā mēroga turnīrs sporta spēlēs un Jūrmalas komandas līdzdalība mūsu pilsētai ir ļoti svarīga. Labas tradīcijas jāsaglabā, tāpēc dome izdarīs visu nepieciešamo, lai arī turpmāk nodrošinātu Jūrmalas vīriešu komandas līdzdalību LBL čempionātā,» stāsta Truksnis.

Jūrmalas klubs LBL spēlē kopš 2005./2006.gada sezonas, bet labākais rezultāts ir 2014.gadā sasniegtā ceturtā vieta. Aizvadītajā sezonā jūrmalnieki ieņēma septīto vietu regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. Savukārt «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL) Jūrmalas komanda apstājās «play-off» pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu