Itālijas zvaigzne Galināri pēc sitiena pretiniekam nevarēs piedalīties «EuroBasket 2017»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Viens no Itālijas basketbola izlases līderiem Danilo Galināri muļķīgā veidā iegūta savainojuma dēļ nevarēs piedalīties jau pēc mēneša gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Svētdien Itālijas basketbola izlase pārbaudes spēlē ar 66:57 (16:14, 14:10, 17:20, 19:13) pārspēja Nīderlandi. Kādā cīņā par atlēkušo bumbu Nīderlandes basketbolists Jito Koks iebrauca ar roku sejā Galināri, bet itālietim neizturēja nervi un viņš uz to atbildēja ar sitienu pa pretinieka seju.

Kā vēsta portāls «Sportando», Galināri paša izraisītajā incidentā lauzis roku un nevarēs trenēties apmēram 40 dienas, līdz ar to Eiropas čempionāts 28 gadus vecajam itālim ies secen.

Galināri aizvadītajā sezonā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Denveras «Nuggets» rindās vidēji spēlē guva 18,2 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un veica 2,2 rezultatīvas piespēles.

Starpsezonā Galināri pievienojās Losandželosas «Clippers» komandai, jūlija sākumā parakstot trīs gadu līgumu.

Galināri 2008.gada draftā ar augsto sesto numuru izraudzījās Ņujorkas «Knicks», un uz basketbolistu tika liktas lielas cerības. Pēc nepilnām trim pavadītajām sezonām Ņujorkā itāļu uzbrucējās pievienojās «Nuggets», ko pārstāvēja līdz iepriekšējās sezonas beigām.

Itālijas basketbola izlase par Eiropas čempioni kronēta divas reizes, bet iepriekšējo reizi medaļas tika izcīnītas 2003.gadā.

Šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā itāļi spēlēs vienā apakšgrupā ar Lietuvu, Ukrainu, Izraēlu, Gruziju un Vāciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē pārbaudes spēļu ciklu iesāka arī Latvijas izlase, kas pārspēja Somiju kā treniņspēlē, tā arī oficiālajā mačā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu