Dāvis Bertāns: No basketbola es nenogurstu. Izbaudu to

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Dāvim Bertānam basketbols sagādā prieku. Viņš Latvijas izlases treniņos, gatavojoties Eiropas čempionātam, ieradies nedēļu ātrāk, nekā tika plānots iepriekš. Lai arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» uzbrucējs kopā ar treneri Kameronu Hodžesu no Amerikas darbojas individuāli, viņš ir klāt un lej sviedrus nacionālās komandas kreklā. Jaunnedēļ Rīgā Dāvis pēc piecu gadu pārtraukuma dosies laukumā valstsvienības sastāvā.

«Šī man bija ierasta vasara, ja runājam par basketbolu. Šogad atpūsties sanāca pat vairāk nekā visus iepriekšējos gadus kopā. Pēc sezonas varēju uz divām nedēļām atvaļinājumā aizbraukt,» sacīja jaunākais no brāļiem Bertāniem. «Bet vairāk vai mazāk esmu strādājis. Ja arī šobrīd neesmu labākajā kondīcijā, tad man vajadzēs ļoti īsu laiku, lai sasniegtu optimālo formu.»

Starpsezonā viņš trīs nedēļas pavadīja Amerikā, kur Sanantonio «Spurs» komandas sastāvā piedalījās Vasaras līgas turnīros Jūtā un Lasvegasā. «Foršāk ir spēlēt basīti, nekā tikai trenēties (smejas). No basketbola es nenogurstu. Izbaudu to.»

Sākotnēji izskanēja informācija, ka Dāvis Bertāns valstsvienībai pievienosies augusta otrajā nedēļā, taču trešdien viņš bija izlases nodarbībā un darbojās individuāli.

«Šobrīd ar izlasi esmu kopā daļēji. Uz spēlēm Klaipēdā es nedošos. Bija plānots, ka uz treniņiem visu šo nedēļu nāku laicīgāk un padarbojos individuāli. Līdz nākamajai pirmdienai gan nepiedalīšos vakara treniņos. Strādāju kopā ar cilvēku [Kameronu Hodžesu, aut.] no Sanantonio komandas. Tas sakrita ar abpusējām vēlmēm gan man pašam, gan «Spurs» klubā. Šādi viņi var sekot līdzi manam progresam vasara laikā.

Mēs ejam cari fiziskajai programmai, kur viņš man palīdz svaru zālē. Tāpat arī dažādās lietās uz laukuma - ar aizsardzību, uzbrukumu, metienu, driblu. Visu, ko basketbolā vajag,» teica Dāvis.

Pirmo spēli pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas nacionālās komandas rindās Dāvis Bertāns aizvadīs 11. augustā «Arēnā Rīga» pret Polijas basketbolistiem. Pēdējo reizi izlases kreklā viņš piedalījās mačā 2012. gada vasarā pret Rumāniju.

«Uz papīra Latvijas izlase šobrīd izskatās labi. Taču ir jāatceras pagātne. Domāju, ka pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā daudzi mūs nenovērtēja. Rakstīts uz papīra neko nenozīmē. Mums visiem jādodas laukumā un jācīnās. Protams, katra spēle ir jāuzvar. Tās nevar šķirot svarīgajās vai nesvarīgajās,» norādīja Dāvis Bertāns.

«Viennozīmīgi, esam talantīga komanda. Mums nepieciešams asums. Rolands Šmits, Jānis Timma ir diezgan masīvi džeki... Visiem kārtīgāk jāpieliek fiziskajā ziņā. Ar mūsu uzbrukuma spējām un fizisko cīņu varam uzvarēt jebkuru komandu.»

Eiropas čempionātā Stambulā Ainara Bagatska vadītā Latvijas komanda grupas turnīrā spēkiem mērosies ar Serbiju, Turciju, Krieviju, Lielbritāniju un labi zināmo Beļģiju.

«Vienīgā komanda, kurai no pretiniecēm Eiropas čempionātā kārtīgi zinu sastāvu, ir Serbija. Vairāk vai mazāk pret visiem no serbiem esmu spēlējis.

Domāju, viņi būs spēcīgākais pretinieks, bet tajā pašā laikā ir arī Krievijas un Turcijas izlase... Nezinu gan kādi spēlētāji ierindā būs Lielbritānijai un Beļģijai. Arī šīm komandām ir ļoti daudz spēlētāji, kuri spēlē Eiorkausos un Eirolīgā. Ja Lielbritānijai visi labākie spēlētāji būs sastāvā, tad būs arī divi basketbolisti no NBA. Viegli nebūs ne pret vienu komandu,» skaidroja Dāvis Bertāns.

Viens no līderiem Latvijas valstsvienībā būs Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš šobrīd atrodas NBA delegācijas vizītē Āfrikā. Dienvidāfrikas Republikā viņš būs aizņemts līdz 7. augustam. Līdz šim Dāvis ar liepājnieku vienā komandā nav spēlējuši. Vienreiz viņi aci pret aci tikās Spānijas čempionātā un iepriekšējā sezonā divreiz NBA laukumos. Turklāt mačā Ņujorkā tieši Dāvis Bertāns pret savu tautieti darbojās aizsardzībā.

«Tik daudzpusīgs spēlētājs, ar tādu augumu, kāds ir Kristaps, viņš tāds ir vienīgais. Protams, pret viņu ir grūti spēlēt. Ir jādomā, kā viņš spēlē un kā limitēt Porziņģa stiprās puses,» pauda Dāvis Bertāns.

Debijas sezonā NBA Dāvis Bertāns piedalījās 67 regulārā turnīra spēlēs, kurās vidēji 12,1 minūtēs iemeta 4,5 punktus, savāca 1,5 atlēkušās bumbas. 13 izslēgšanas mačos viņam vidēji 8,6 minūtēs 2,8 punkti un 1,5 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu