Latvijas U-18 basketbolisti zaudē arī EČ ceturtdaļfinālā par devīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase piektdien Slovākijā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu ar 60:78 (18:27, 9:26, 19:10, 14:15) piekāpās Ukrainas vienaudžiem, kas līdz šim šajā turnīrā bija tikai zaudējuši.

Līdz ar to turpinājumā sestdien Latvija pusfinālā par 13.vietu spēkosies ar Melnkalnes un Somijas pāra stiprāko komandu. Neatkarīgi no izcīnītās vietas Latvijas komanda nezaudēs vietu augstākajā divīzijā, jo nākamgad varēs spēlēt ar čempionāta rīkotāju tiesībām.

Piektdienas spēlē Latvija pēc desmit minūtēm bija iedzinējos ar 18:27, bet īpaši neveiksmīgi aizvadīja otro ceturtdaļu, kurā pirmajās piecās minūtēs zaudēja pretiniekiem ar 1:12. Pēc puslaika Latvija jau zaudēja ar 27:53. Kaut trešajā ceturtdaļā deficīts nedaudz tika samazināts, iesaistīties cīņā par uzvaru Latvija nespēja.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 16 punktiem bija Edgars Kaufmanis, kamēr ar desmit punktiem izcēlās Gustavs Kārlis Kampuss.

Latvijas izlase šī čempionāta pirmajā spēlē sestdien ar 78:61 apspēlēja Slovākiju, savukārt svētdien ar 49:93 cieta pamatīgu sagrāvi pret spēcīgo Franciju, kas pērn kļuva par šīs vecuma grupas kontinenta čempioni, kamēr otrdien ar 79:74 pieveica Bosniju un Hercegovinu. Apakšgrupas turnīra noslēgumā Latvijai, Francijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai bija pa diviem panākumiem trīs mačos, taču savstarpējās spēlēs labāki rādītāji bija francūžiem, kuri līdz ar to bija pirmie, kamēr bosnieši ieņēma otro, bet latvieši trešo vietu, pēdējai paliekot Slovākijai.

Savukārt astotdaļfinālā latvieši ar sīvā cīņā ar 65:71 piekāpās Grieķijas basketbolistiem, tādējādi čempionātu turpinot par devīto vietu.

Tikmēr ukraiņi šajā čempionātā līdz šim bija cietuši tikai zaudējumus. Ukrainas basketbolisti apakšgrupu turnīrā vispirms ar 52:69 zaudēja Itālijai, pēc tam ar 72:84 tikai pagarinājumā piekāpās spēcīgajai Spānijai, bet noslēdzošajā mačā ar 63:72 tika atzīts Serbijas pārākums. Astotdaļfinālā ukraiņi ar 76:78 sīvā cīņā zaudēja Turcijas basketbolistiem.

Pērn Ukrainas U-18 basketbola izlase izcīnīja otro vietu B divīzijas turnīrā, nodrošinot vietu šī gada augstākās divīzijas turnīrā.

Pirms diviem gadiem U-16 čempionātā piedalījās tikai seši pašreizējā sastāva Latvijas U-18 izlases dalībnieki. Viņu vidū ir arī spēka uzbrucējs Anrijs Miška un centra spēlētājs Armands Berķis, kuri U-16 čempionātā spēlēja arī pērn. Savukārt Edgars Kaufmanis un Dāvids Atelbauers piedalījās pērnā gada Eiropas U-18 čempionātā, taču laukumā pavadīja maz laika.

Miška basketbola zinības apguvis Spānijā Madrides «Real» un Fuenlavradas «Montakit» klubos, kamēr Kaufmanis izcēlies Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas (LJBL) spēlēs. Savukārt Francis Lācis pērn piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā nometnē «Basketbols bez robežām».

Galvenajam trenerim Uvim Helmanim šī ir pirmā pieredze Latvijas jaunatnes izlasēs, bet viņa palīgs Raimonds Feldmanis vairākkārt piedalījies jaunatnes čempionātos asistenta statusā, bet pērn bija U-18 izlases stūrmanis. Feldmanis jūlijā strādāja NBA Vasaras līgā Ņūorleānas «Pelicans» treneru kolektīvā.

Vasarā aizvadītajās pārbaudes spēlēs U-18 basketbolisti astoņas mačos reizi cīnījās neizšķirti un cieta septiņus zaudējumus.

Šajā vecuma grupā Latvijas U-18 basketbolisti 2007. un 2010.gadā izcīnīja bronzas medaļas. Pēdējos gados gan ir neliels kritums, jo 2014.gadā tika izcīnīta astotā vieta, aizpērn desmitā, bet pērn - 13.vieta.

1999./2000.gadā dzimušie puiši U-16 Eiropas čempionātā ieņēma 11.vietu, turklāt ļoti lielu lomu spēlēja gadu jaunākie 2000.gadā dzimušie puiši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu