Šovakar Latvijas izlase ar Porziņģi un Dāvi Bertānu ierindā uzņem Polijas basketbolistus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola valstsvienība līdz šim savā labākajā sastāvā ar Dāvi Bertānu, Kristapu Porziņģi un Jāni Strēlnieku ierindā gatavošanās ciklā Eiropas čempionātam (EČ) pārbaudes spēlē «Arēnā Rīga» uzņems Polijas basketbolistus, kuriem pagājušajā nedēļā piekāpās turnīrā Klaipēdā (Lietuva). Mača sākums plkst. 19.30, un to tiešraidē pārraidīs kanālā LTV7.

Ainara Bagatska vadītā komanda gatavošanās ciklā «EuroBasket 2017» aizvadījusi četras pārbaudes spēles, no kurām divās gūtas uzvaras Tamperē pret Somijas valstsvienību. Šajos mačos Latvijas komanda dažādu iemeslu dēļ nebija labākajā sastāvā, iespēja tika dota jaunajiem spēlētājiem un basketbolistiem, kuri cīnās par vietu sastāvā.

Turnīrā Klaipēdā izlasi pārstāvēja Dairis Bertāns un Jānis Timma, kuri izlaida mačus ar Somiju. Pret Poliju laukumā pirmo reizi pieaugušo valstsvienībā dosies pašmāju basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis (Ņujorkas «Knicks»), kurš pēdējo reizi «Arēnā Rīga» spēlēja 2013. gadā Eiropas U-18 čempionātā. Tāpat spēlēs arī Sanantonio «Spurs» uzbrucējs Dāvis Bertāns. Viņš pēdējo reizi izlases kreklā piedalījās spēlē 2012. gada vasarā pret Rumāniju.

⭐️⭐️⭐️ Tiekamies piektdien Arēnā pret Poliju! @basketbols

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

«Būs patīkams satraukums tajā brīdī, kad iziešu laukumā, jo pirmo reizi uzvilkšu Latvijas pieaugušo izlases kreklu. Cerams, arēnā būs daudz skatītāju un izcīnīsim uzvaru. Vienmēr cenšos būt ļoti mierīgs un pārliecināts, lai spēlētu bez jebkāda stresa. Mēģināšu iepriecināt skatītājus ar kādu sulīgu «slam dunk»,» ceturtdien sacīja Porziņģis.

Visticamāk, pret Poliju spēlēs arī pieredzējušais Kristaps Janičenoks, kurš gan vēl ceturtdien rīta treniņā TVNET atklāja, ka nezina, vai dosies laukumā. Pirmā spēle šajā vasarā izlasē būs arī saspēles vadītājam Jānim Strēlniekam, kura ģimenē nesen piedzima meitiņa.

Tikmēr malā paliks Ojārs Siliņš.

«Meklējam optimālos spēlētāju virknējumus, kas viens otru papildinās. Tas ir galvenais laukumā - lai spēlētāji viens otru spēj papildināt un kompensēt,» aģentūrai LETA skaidroja Bagatskis.

Valsts basketbola galvenā komanda pēdējos treniņus aizvadījusi tieši «Arēnā Rīga».

Klaipēdā Latvijas izlase ar Poliju tikās cīņā par trešo vietu un mača galotnē piekāpās ar rezultātu 76:80.

Polija galvenā trenera amerikāņa Maika Teilora vadībā līdz šim aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Vienīgo zaudējumu (58:59) tā piedzīvojusi Klaipēdā Lietuvas komandai, ar kuru Latvija nākamajā sestdienā spēlēs «Arēnā Rīga».

Viens no Polijas komandas līderiem ir 2016. gada ULEB Eiropas kausa izcīņas uzsēcošā zvaigzne Mateušs Poņitka. Viņš nākamajā sezonā pārstāvēs Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Tenerifes «Iberostar». Naturalizētais amerikāņu aizsargs Eidžejs Slouters 2014./2015. gada sezonā ar Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu pārstāvēja vienu no Grieķijas basketbola flagmaņiem Atēnu «Panathinaikos».

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā 20:00 Tamperē ar Somijas izlasi (LTV7 tiešraide) 85:81
  • 4. augustā 16:45 Klaipēdā ar Gruzijas izlasi (LTV7 tiešraide) 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā turnīra finālspēle (LTV7 tiešraide) 76:80
  • 11. augustā 19:30 Arēnā ar Polijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 19. augustā 19:30 Arēnā ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi

Eiropas čempionāta finālturnīrs risināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvija grupu turnīrā Stambulā spēkiem mērosies ar Lielbritāniju, Beļģiju, Krieviju, pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju un mājinieci Turciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu