«TTT Rīga» pievienojas Lielbritānijas basketbola izlases kapteine Stjuarte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas titulētākā komanda sieviešu basketbolā «TTT Rīga» papildinājusi sastāvu ar Lielbritānijas izlases kapteini Azanju Stjuarti, vēsta klubs.

Stjuarte, sākot ar 2009.gadu, katru vasaru pārstāvējusi Lielbritānijas valstsvienību, tai skaitā piedalījusies 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā un startējusi trīs Eiropas čempionātu finālturnīros.

Iepriekšējā sezonā 28 gadus vecā centra spēlētāja pārstāvēja Spānijas augstākās līgas komandu Logronjo «Campus Promete», kur 26 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 14 minūtes, guva 4,3 punktus, izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas un realizēja 53,8% divpunktu metienu.

Profesionālās basketbolistes karjerā viņa pārstāvējusi komandas Spānijā, Lielbritānijā, Austrālijā, Ungārijā, bet no 2008. līdz 2012. gadam spēlēja Nacionālās sporta koledžu asociācijas (NCAA) Floridas Universitātes komandā «Gators». Studiju gados viņa piedalījās 123 spēlēs, sasniedzot «Gators» komandas vēsturē trešo rādītāju bloķētajos metienos un uzrādot piekto labāko metienu precizitāti (54,4%).

2008.gada septembrī Stjuartei tika izņemta nefunkcionējoša kreisā niere, bet 2009.gadā viņa tika izvirzīta kā viena no 12 finālistēm Džima Valvano fonda atgriešanās balvai.

«Meklējot spēlētāju piektā numura pozīcijā, izvēlējāmies Lielbritānijas valstsvienības kapteini Azanju Stjuarti, kurai ir liela starptautisko turnīru pieredze. Iepriekšējā sezona Spānijā spēlētājai nebija pati veiksmīgākā, taču izlases spēlēs viņas loma un produktivitāte ir daudz lielāka. Azanija labi cīnās groza tuvumā, nevairās no kontakta un spēlē ar lielu enerģiju. Centīsimies izmantot šīs īpašības, lai izveidotu daudzveidīgu komandas spēli aizsardzībā un uzbrukumā,» paziņojumā citēts «TTT Rīga» galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

«Mana bijusī komandas biedre Kima Batlere agrāk spēlēja Rīgā. Atceros, ka vienmēr dzirdēju no viņas labas vārdus par Rīgu - ka arhitektūra ir jauka un tā ir laba pilsēta, kur dzīvot. Arī komandas biedres no Latvijas allaž slavēja savu pilsētu, tāpēc, saņemot piedāvājumu, biju priecīga. Ceru padarīt klubu lepnu, to labi pārstāvot Eirokausā un tiekot ar komandu, cik tālu iespējams,» sacīja Stjuarte.

«TTT Rīga» jau iepriekš panāca vienošanos ar amerikānietēm saspēles vadītāju Šeju Pediju un spēka uzbrucēju Eliju Malotu.

Komandas nākamā gada sastāvā būs arī Kate Karlīna Krēsliņa, Gunta Baško-Melnbārde, Baiba Eglīte, Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Liene Priede un Rūta Veidere, bet ģimenes apstākļu dēļ nevarēs palīdzēt centra spēlētāja Ieva Kūlīte.

«TTT Rīga» nacionālajā čempionātā 26 sezonās izcīnījusi 16 čempionu titulus, kā arī četras reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Nākamajā sezonā «TTT Rīga» spēlēs arī FIBA Eirokausā, apakšgrupā spēkojoties ar Turcijas komandu Stambulas «Bešiktaš», Grieķijas vienību Pireju «Olympiacos» un Polijas klubu Gožovas «AZS-PWSZ».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu