Latvijas U-18 basketbolistes nokļūst soļa attālumā no EČ augstākās divīzijas atstāšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-18 izlases basketbolistes Ungārijā notiekošā Eiropas junioru čempionāta ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu ceturtdien ar rezultātu 57:82 (12:12, 11:22, 19:23, 15:25) piekāpās Itālijas vienaudzēm, nokļūstot soļa attālumā no A divīzijas atstāšanas.

No A divīzijas izkritīs trīs vājākās komandas, kas nozīmē, ka nākamajos divos mačos Latvijai obligāti jāgūst uzvaras. Pusfinālā par 13.-16.vietu latvietes sestdien tiksies ar Turciju.

Aizvadītajā mačā rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Janeta Rozentāle, bet ar astoņiem punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Aleksa Gulbe.

Turnīra pirmajā mačā latvietes ar 71:62 pārspēja Grieķijas vienaudzes, svētdien ar 53:85 kapitulēja vietējai Ungārijas izlasei, bet pirmdien ar 61:55 pieveica Turciju. Latvijas U-18 basketbolistes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņēma otro vietu apakšgrupā, bet astotdaļfinālā ar 60:66 zaudēja serbietēm, kas pēdējā minūtē iemeta divus trejačus.

Tikmēr itālietes vispirms ar 71:44 pārspēja Bosniju un Hercegovinu, pēc tam ar 55:36 pārspēja Franciju, bet apakšgrupas noslēdzošajā cīņā tika ciests zaudējums 54:58 Beļģijai. Astotdaļfinālā itālietes sīvā cīņā ar 51:53 piekāpās Slovēnijai.

Itālietes šajā vecuma grupā divreiz kronētas par čempionēm, iepriekšējo titulu izcīnot 2010.gadā. Pērn Itālija bija septītā, kamēr latvietes sasniedza pusfinālu un izcīnīja ceturto vietu.

Latvijas U-18 izlases sastāvā ir piecas meitenes, kuras nesen noslēdza dalību U-19 Pasaules kausa finālturnīrā, kur Latvija palika desmitajā vietā. Pasaules kausa gaisotni izbaudīja Marianna Kļaviņa, Māra Mote, Janeta Rozentāle, Sabīne Lipe un Luīze Šepte.

Pasaules kausā varēja startēt arī Aleksa Gulbe, taču viņa neilgi pirms U-19 turnīra guva potītes traumu, taču tagad ir atgriezusies ierindās un spēlē U-18 čempionātā.

Latvijas U-18 izlases meitenes ir gana pieredzējušas, jo piecas spēlētājas jau piedalījušās divās Pasaules kausa izcīņās, startējot U-17 un U-19 vecuma grupās. Vēl trīs meitenes spēlējušas tikai Pasaules kausa U-17 turnīrā.

Četrām Latvijas izlases dalībniecēm - Kļaviņai, Lipei, Šeptei un Gulbei - šis ir jau ceturtais Eiropas čempionāts, kamēr četras meitenes šāda turnīra gaisotni izbauda pirmo reizi.

Latvijas U-18 izlasi trenē Ainārs Čukste, kurš jūlijā bija arī U-19 izlases galvenais treneris, komandu aizvedot līdz desmitajai vietai.

Gatavošanās šim Eiropas čempionātam Latvijas komandai gan bija savdabīga, jo liela daļa meiteņu bija aizņemtas citos jauniešu izlašu komandu darbos. Pilnā sastāvā izlase sapulcējās tikai nedēļu pirms turnīra.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Marianna Kļaviņa, Māra Mote, Luīze Šepte, Janeta Rozentāle, Nikola Ozola (visas - «TTT-Rīga Juniores»), Sabīne Lipe, Emīlija Krista Grava, Anna Mickāne (visas - «Vega 1»/«Liepāja»), Sindija Smirnova («Jelgava»), Baiba Čevere (Rīgas 3.BJSS), Liza Čumika («Daugavpils»), Aleksa Gulbe (Venēcijas «Umana Reyer», Itālija);

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu