Medijs: Latvijas basketbolistu Šmitu vēlas iegūt divi Spānijas klubi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vieni no spēcīgākajiem Spānijas klubiem, «Barcelona» un Vitorijas «Baskonia», kas nākamsezon spēlēs ULEB Eirolīgā, pastiprināti izrādījuši interesi par Latvijas basketbola izlases uzbrucēju Rolandu Šmitu, vēsta laikraksts «Mundo Deportivo».

22 gadus vecais un 208 centimetrus garais Šmits kopš 2012.gada pārstāv Spānijas klubu Fuenlabradas «Montakit», un līgums viņam ir spēkā arī uz nākamo sezonu.

«Mundo Deportivo» vēsta, ka Šmita līguma izpirkuma maksa esot 750 000 eiro, taču tik lielu summu ne «Barcelona», ne «Baskonia» nevēlas tērēt talantīgā latviešu basketbolista iegādei.

Zīmīgi, ka šajos divos Spānijas klubos nākamsezon spēlēs spēlēs citi Latvijas basketbolisti - Rodions Kurucs pretendē uz vietu «Barcelona» galvenās komandas sastāvā, bet «Baskonia» rindās svarīgu lomu pildīs Jānis Timma.

Iepriekš ārzemju medijos izskanēja informācija, ka Šmitu šovasar vēlējies iegūt arī titulētais Lietuvas klubs Kauņas «Žalgiris».

Iepriekšējā sezonā «Montakit» rindās Šmits vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 bumbas zem groziem, savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā viņam 9,36 punkti un 2,79 atlēkušās bumbas.

Sezonas gaitā Šmits vairākkārt izcēlās ar ļoti skaistām epizodēm, atlētiskā manierē triecot bumbu grozā no augšas. Viņš arī saņēma ULEB Eiropas kausa uzlecošās zvaigznes balvu, ko 2015.gadā izpelnījās Kristaps Porziņģis, tolaik pārstāvot Seviļas komandu no Spānijas.

Šmits šovasar kopā ar Latvijas izlasi gatavojas Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu