Portāls: «Knicks» pagarina līgumu ar Porziņģi līdz 2019.gadam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas «Knicks» pagarinājis līgumu ar Latvijas sporta zvaigzni Kristapu Porzinģi līdz 2018./19.gada sezonas beigām, vēsta portāls «RealGM».

Porziņģim ir spēka līgums līdz nākamās sezonas beigām, taču «Knicks» izmantojusi komandas opciju pagarināt vienošanos ar spēlētāju vēl uz vienu sezonu. Ņujorkas vienība gan nav vēl nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu.

Portāla «HoopsHype» informācija liecina, ka Porziņģa alga nākamsezon būs 4 503 600 ASV dolāri, bet aiznākamajā sezonā latvietis nopelnīs 5 697 054 dolārus.

Pēc nākamās sezonas «Knicks» būs iespēja noslēgt ar Porziņģi ilgtermiņa līgumu. Sagaidāms, ka tas arī notiks un vienošanās varētu būt par iespaidīgu summu, kas pārsniegtu pat 100 miljonus ASV dolāru.

Porziņģis pēc pagājušās sezonas neapmeklēja tikšanos ar kluba vadību. Vēlāk vasarā «Knicks» no prezidenta amata atlaida Filu Džeksonu, kuram bija izveidojušās nesaskaņas ar Porziņģi un citu komandas zvaigzni Karmelo Entoniju.

Iepriekš 22 gadus vecais Porziņģis izvairījās komentēt savu nākotni «Knicks» komandā, taču pagājušajā nedēļā viņš publiski atzina, ka vēlas tupināt savu karjeru šajā klubā un Ņujorku uzskata par savām jaunajām mājām.

NBA noteikumi paredz, ka pēc debitanta līguma beigām jeb četrām sezonām basketbolists kļūst par ierobežoti brīvo aģentu, kurš var uzklausīt piedāvājumus arī no citām komandām. Tomēr tiesības uz šo spēlētāju joprojām pieder iepriekšējam darba devējam, kas var izteikt tādu pat piedāvājumu, kādu izteikusi cita komanda, līdz ar to paturot spēlētāju savā komandā. Tāpat ierobežoti brīvais aģents var pieņemt sava jau pārstāvētā kluba kvalifikācijas līgumu par summu, kas ir nedaudz augstāka par iepriekšējo. Šajā gadījumā basketbolists vēl pēc vienas sezonas kļūst par neierobežoti brīvo aģentu un pēc tam jau var vienoties ar jebkuru citu līgas klubu.

    Pagājušajā sezonā, kas latvietim bija otrā NBA karjerā, Porziņģis vidēji mačā guva 18,1 punktu, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas un izcēlās 2,0 blokiem.

    Porziņģis piektdien «Arēnā Rīga» pārbaudes spēlē pret Polijas izlasi piedzīvos debiju Latvijas pieaugušo valstsvienībā, kas turpina gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu