Porziņģis: Pirms spēles nebija nekāda uztraukuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirms debijas spēles Latvijas izlases rindās Kristapam Porziņģim nav bijis uztraukuma, žurnālistiem atzina Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne, kas piektdien «Arēnā Rīga» ar lielisku sniegumu pārbaudes mačā palīdzēja valstsvienībai pārspēt Polijas basketbolistus.

Porziņģim ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām debitējot nacionālajā izlasē, Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā ar rezultātu 77:65 (21:23, 16:9, 20:20, 20:13) pārspēja Poliju.

«Pirms spēles nebija nekāda uztraukuma, jo vajadzēja, lai esam koncentrējušies un mierīgi. Spēles sākumā nebija muļķīgu kļūdu. NBA pirms pirmās mājas spēles Ņujorkā gan bija interesanta sajūta. Tas gan nebija uztraukums, bet apstākļi, ka gribās visu uzreiz izdarīt,» pēc mača stāstīja Porziņģis.

Latvijas izlases starta piecinieks guva 67 no 77 punktiem.

«Treneris Bagatskis zina, kā mūs salikt laukumā, lai mēs būtu efektīvāki. Šķiet, ka garām aizmetām daudzus brīvus metienus. Būtu iemetuši kaut pusi no tiem, būtu cits rezultāts. Tāpat bumbas nesavācām zem groziem. Turpināsim strādāt, cerams, turpinājumā būs vēl labāk,» skaidroja basketbolists.

Latvijas izlase, kas, gatavojoties Eiropas čempionātam, aizvadīja savu pirmo maču savā laukumā, otrajā ceturtdaļā veica 14 punktu izrāvienu, taču iegūto vadību zaudēja dažas minūtes pirms pamatlaika beigām. Tiesa, pēc tam sekoja 12 punktu izrāviens, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

Ar 24 punktiem Porziņģis kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Latvijas izlases debitantu, jo 1992.gadā Latvijas valstsvienības pirmajā mačā pēc neatkarības atjaunošanas tobrīd 29 gadus vecais debitants Igors Meļņiks izcēlās ar 23 punktiem.

Porziņģis ar 24 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās, kamēr 18 punkti un deviņas bumbas zem groziem Rolandam Šmitam. Tikmēr 14 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas Jānim Strēlniekam, bet septiņi punkti un piecas atlēkušās bumbas Dairim Bertānam. Tāpat ar piespēlēm dalījās Jānis Timma, kurš asistēja astoņos rezultatīvos Latvijas izlases uzbrukumos.

Tikmēr pēc piecu gadu pārtraukuma izlasē atgriezās Dāvis Bertāns, kurš nāca uz maiņu un iemeta divus punktus.

Pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai.

Visas atlikušās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs savā laukumā - 19. un 20.augustā «Arēnā Rīga» tiks spēlēts pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25.augustā būs divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu