Dāvis Bertāns: Patīkami ar džekiem atkal kopā dziedāt himnu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir ļoti patīkami atkal spēlēt Latvijas izlasē un ar džekiem pirms mača kopā nodziedāt valsts himnu, sarunā ar portālu TVNET atzina basketbolists Dāvis Bertāns, kurš piektdien atgriezās valstsvienības rindās pēc piecu gadu pārtraukuma.

Latvijas basketbola valstsvienība, turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam, piektdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 77:65 pārbaudes spēlēs pārspēja Polijas basketbolistus.

Šajā mačā lielākā uzmanība bija ap Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzni Kristapu Porziņģi, kurš debitēja Latvijas izlases rindās ar 24 gūtiem punktiem un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Svarīgs notikums bija arī tas, ka pirmo reizi Latvijas izlases rindās laukumā izgāja divi NBA spēlētāji, jo pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriezies Dāvis Bertāns, kurš iepriekš ilgu laiku nacionālajā komandā nevarēja spēlēt traumu dēļ.

«Ļoti labas sajūtas. Patīkami iziet arēnā savu skatītāju priekšā. Visi džeki pirms spēles kopā nodziedājām himnu. Bija pacilājoša sajūta. Tas vasarās ļoti pietrūka, tomēr piecus gadus nebiju spēlējis izlasē,» pastāstīja Bertāns

, kurš pēdējo reizi izlases kreklā piedalījās mačā 2012. gada vasarā pret Rumāniju.

Atgriešanās spēlē Bertāns laukumā pavadīja nepilnas 18 minūtes, kuru laikā viņš guva divus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, taču netrāpīja četrus tālmetienus.

«Sev vietu laukumā varēju atrast. Neesmu izlasē, lai katrā spēlē izmestu 35 metienus. Esmu apmierināts, ja mačā izpildu 5-7 vai 2-3 metienus, kaut vai tikai vienu, ja izdodas beigās uzvarēt. Viss ir kārtībā,» savu sniegumu komentēja basketbolists.

Mača gaitā Latvijas izlase veica 14:0 izrāvienu, pārņemot vadības grožus un iegūstot iniciatīvu, kas beigās palīdzēja izcīnīt uzvaru pirmajā no četrām savu skatītāju priekšā paredzētajām pārbaudes spēlēm.

«Ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, tas deva iespēju aizskriet ātrajos uzbrukumos un gūt vieglos punktus. Ar agresīvu aizsardzību panācām izrāvienu,» norādīja Bertāns.

Spēles pirmajā puslaikā Polijas basketbolisti bija pārāki cīņā par atlēkušajām bumbām, kas Latvijas izlasei bija lielākā problēma spēkojoties ar pretinieku.

«Katrā spēlē ir kādas lietas, kas jāuzlabo. Otrajā puslaikā daudz labāk cīnījāmies par atlēkušajām bumbām, kas bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc spēles otrā daļā mums izdevās uzlabot sniegumu,» atzīmēja NBA kluba Sanantonio «Spurs» spēlētājs.

Bertānam pagājušā sezonā, kas viņam bija debija NBA, piedalījās 67 regulārā turnīra spēlēs, vidēji 12,1 minūtēs iemeta 4,5 punktus, savāca 1,5 atlēkušās bumbas. 13 izslēgšanas mačos viņam vidēji 8,6 minūtēs 2,8 punkti un 1,5 atlēkušās bumbas.

Latvijas izlase turpinājumā visas atlikušās pārbaudes spēles līdz Eiropas čempionātam aizvadīs savā laukumā - 19. un 20.augustā «Arēnā Rīga» pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25.augustā jātiekas ar Čehiju.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā 19:30 Arēnā ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu