Šmits: Ja ir iespēja triekt bumbu grozā no augšas, cenšos to izmantot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Efektīgi «slam-dunk» jeb bumbas triecieni grozā no augšas pēc pagājušās sezonas Rolandam Šmitam kļuvuši par ierastu lietu, sarunā ar portālu TVNET atzina Latvijas izlases basketbolists, kurš cenšas izmantot katru izdevību ar spēku gūt punktus.

Latvijas basketbola valstsvienība, turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam, piektdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 77:65 pārbaudes spēlēs pārspēja Polijas basketbolistus.

Šajā mačā Latvijas izlases rindās debitēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne Kristaps Porziņģis, kā arī pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriezās NBA komandas Sanantonio «Spurs» spēlētājs Dāvis Bertāns.

«Uzskatu, ka spēle bija ļoti laba. Beidzot visi spēlētāji ir ierindā. Sniegums bija labs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Visi spēlējām kā komanda, kas arī deva rezultātu,» pēc uzvaras sacīja Šmits.

22 gadus vecais un 208 centimetrus garais uzbrucējs šajā mačā guva 17 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, kas statistikā bija otrie labākie rādītāji aiz Porziņģa, kura kontā 24 punkti un 12 bumbas pie groziem.

«Bija viens brīdis, kad pretinieki pie mūsu groza daudz izcīnīja atlēkušās bumbas, kas viņiem deva atkārtotas iespējas uzbrukt. Varbūt brīžiem nesakoncentrējāmies aizsardzībā un atļāvām viņiem viegli iemest. Otrajā puslaikā saņēmāmies un labāk kapājām aizsardzībā,» norādīja Šmits.

Pats spēlētājs bija apmierināts ne tikai ar komandas spēli, bet arī ar savu sniegumu. Šmits mača laikā vairākkārt trieca bumbu grozā no augšas, priecējot līdzjutējus ar skaistām epizodēm.

«Vienmēr jau var labāk nospēlēt. Tomēr uzskatu, ka sevi labi parādīju. Pagājušajā sezonā sāku vairāk izpildīt tādas epizodes [bumbas triecienus grozā no augšas], kas tagad kļuvušas par ierastu lietu. Ja ir iespēja likt no augšas, tad cenšos to izmantot,» pastāstīja Šmits.

Šmits kopš 2012.gada pārstāv Spānijas klubu Fuenlabradas «Montakit», un līgums viņam ir spēkā arī uz nākamo sezonu. Sezonas laikā viņš spēlē vairāk ārējā līnijā, bet vajadzības gadījumā tuvāk grozam. Arī izlasē viņš bez grūtībām pielāgojas trenera norādījumiem.

«Sezonas laikā spēlēju gan trešā, gan epizodiski ceturtā numura pozīcijā. Ja izdodas iegūt bumbu, cenšos aizskriet ātrajā pretuzbrukumā, jo tā var gūt vieglos punktus. Izlasē vairāk pa četri spēlēju, bet vajadzīgā situācijā arī pa centru, ja pretī ir kāds garais, kuru es varu apspēlēt,» teica Šmits.

Latvijas izlase gatavošanos Eiropas čempionātam uzsāka 17.jūlijā un Šmits valstsvienības treniņnometnē ir no pirmās dienas. Spēlētāji ieguldījuši smagu darbu un pamazām tiek sasniegta optimālā fiziskā kondīcija.

«Par sevi varu teikt, ka kājas paliek jau vieglākas - var vairāk uzskriet un augstāk uzlekt. Domāju, ka visiem komandā parādās jau laba fiziskā forma un pamazām ieejam spēļu ritmā,» piebilda Šmits.

Piektdien pirms spēles ārzemju medijos parādījās informācija, ka par Šmitu interesējās Spānijas klubi «Barcelona» un Vitorijas «Baskonia», kurus nākamsezon pārstāvēs Latvijas basketbolisti attiecīgi Rodions Kurus un Jānis Timma. Tāpat tika vēstīts, ka Šmita līguma izpirkuma maksa esot 750 000 eiro.

«Man pašam bija interesanti uzzināt ko tādu. Tas radīja izbrīnu, jo neko tādu nezināju. Protams, ka ir interese no citām komandām. Tomēr runas, ka ir jau panākta kaut kāda vienošanās, ir uzpūsta informācija. Atliek vienam kaut ko ierakstīt un viss «tviteris» ir pilns,» baumas komentēja Šmits.

Latvijas izlase turpinājumā visas atlikušās pārbaudes spēles līdz Eiropas čempionātam aizvadīs savā laukumā - 19. un 20.augustā «Arēnā Rīga» pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25.augustā jātiekas ar Čehiju.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā 19:30 Arēnā ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu