Latvijas U-16 basketbolistes zaudē mačā par Eiropas čempionāta bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase sestdien Francijā piekāpās Eiropas čempionāta (EČ) kadetēm bronzas finālā, nespējot pirmo reizi šajā vecuma grupā izcīnīt medaļas. Mazrezultatīvā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 42:48 (6:11, 14:10, 9:13, 13:14) piekāpās Itālijai, pēdējās sešās dueļa minūtēs iemetot tikai vienu punktu.

Latvijas izlases rindās 13 punktus sameta Jete Nulle, bet ar 11 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Paula Kļeščova.

Vēl viena no Latvijas līderēm Laura Meldere savāca 16 bumbas zem groziem, bet realizēja vien trīs no 14 metieniem no spēles, tiekot pie deviņiem punktiem.

Latvijas U-16 izlase pirmoreiz bija iekļuvusi Eiropas čempionāta pusfinālā, savukārt Itālija šajā vecuma grupā pēdējos septiņos čempionātos sesto reizi sasniedza četrinieku. Turnīra gaitā latvietes piekāpās vien trim medaļniecēm un nākamgad spēlēs Pasaules kausā U-17 vecuma grupā.

Sestdienas mača pirmajā spēles nogrieznī Latvijai precīzs bija tikai viens no 11 metieniem no spēles, komandai esot iedzinējos ar 6:11, bet otrās ceturtdaļas vidū Nulles un Ketijas Vihmanes tālmetieni ļāva Latvijai panākt 18:16 un pirmoreiz izvirzīties vadībā.

Tomēr pēdējos piecus punktus pirmajā puslaikā guva Itālija un latvietes atkal bija zaudētājos ar 20:21.

Trešās ceturtdaļas vidū Latvija bija priekšā ar 25:24, tomēr nākamos četrus punktus iemeta mājinieces un desmit minūtes pirms pamatlaika beigām latvietes atkal bija iedzinējos ar 29:34.

Ceturtā perioda sākumā Latvija nonāca iedzinējos pat ar astoņiem punktiem, tomēr uz to tika atbildēts ar diviem precīziem metieniem pēc kārtas, bet ceturtajā minūtē tāls Nulles trejacis jau izvirzīja komandu priekšā ar 41:40. Tomēr šis arī izrādījās pēdējais precīzais Latvijas metiens no spēles - klusuma brīdi ar soda metienu tika pārtraukts vien 37 sekundes pirms pamatlaika beigām un kadetēm nācās samierināties ar neveiksmi.

«Meitenes izdarīja visu, ko čempionāta pēdējā dienā varēja gan katra individuāli, gan kā komanda. Taču Itālijas komanda izrādījās mazliet meistarīgāka, mazliet labāk veidoja un izmantoja savas iespējas,» pauda Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks. «Uzvarējām cīņā pie groziem, taču bija pārāk daudz kļūdu un diemžēl neapmierinoša metienu precizitāte.»

«Enerģijas baterijas bija pustukšas, un tas negatīvi ietekmēja gan lēmumu pieņemšanas ātrumu un kvalitāti, gan tehnisko paņēmienu izpildes ātrumu. Arī metienu precizitāti, jo pat Laurai Melderei raidījumi no pozīcijām, kas pirmajās spēlēs bija precīzi, šoreiz grozā neiekrita. Pietrūka rotācijas iespēju - divas garās spēlētājas savainojumu dēļ palika mājās, te, čempionātā, no ierindas izgāja Anita Miķelsone. Šodien iespēju atpūtināt Lauru faktiski nebija, kaut arī tas bija ļoti vajadzīgs,» stāstīja treneris. «Kaut arī divās pēdējās spēlēs piedzīvojām zaudējumus, meitenes ir aizvadījušas labu turnīru, sasniegušas augstu vietu un ieguvušas nenovērtējamu pieredzi. Tagad svarīgi gan nenokārt galvas par neiegūtajām medaļām, gan arī pārāk nesapriecāties par ceturto vietu - jāturpina trenēties, lai tiktu vaļā no te pamanītajiem mīnusiem un nākamajā čempionātā katra atsevišķi un komanda kopā būtu stiprākas.»

Latvietes pusfinālā ar rezultātu 45:63 piekāpās Ungārijai, bet Itālija ar 57:74 zaudēja Francijai.

Šīs izlases vēlāk sestdien aizvadīja titula maču, kurā mājinieces no Francijas guva uzvaru pār Ungāriju ar 63:55 (8:13, 18:11, 23:13, 14:18).

Simboliskajā izlasē netika iekļauta neviena Latvijas basketboliste, bet bija divas francūzietes, viena itāliete, viena ungāriete un arī viena spēlētāja no sestajā vietā palikušās Vācijas izlases. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukta francūziete Iliana Rupēra.

Šī čempionāta ievadā apakšgrupā Latvijas kadetes ar 67:52 uzveica Baltkrieviju, ar 72:54 pārspēja turcietes un ar 45:68 zaudēja mājiniecēm no Francijas.

Pēc tam astotdaļfinālā ar rezultātu 61:47 tika pārspētas Serbijas vienaudzes, bet trešdien ceturtdaļfinālā Latvija ar 62:58 uzvarēja arī Vāciju, kas paralēli arī nozīmēja ceļazīmes izcīnīšanu uz nākamā gada Pasaules kausu U-17 vecuma grupā.

Tāpat arī Itālija apakšgrupā guva divus panākumus trijās spēlēs. Vispirms tika izcīnītas uzvaras 69:51 pār Serbiju un 87:34 pār Rumāniju, bet apakšgrupas noslēdzošajā cīņā itālietes ar 49:55 zaudēja Ungārijai. Pēc tam sekoja uzvara astotdaļfinālā 70:66 pār Turciju un panākums ceturtdaļfinālā 50:49 pār Spāniju, līdz ar to arī izcīnot ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausu.

Itālietes šajā vecuma grupā izcīnījušas 12 medaļas, bet ne reizi nav kļuvušas par čempionēm - viņu kontā pa sešām sudraba un bronzas medaļām. Arī iepriekšējos divos čempionātos Itālijas U-16 meitenes spēlēja pusfinālā, 2015.gadā izcīnot bronzu, bet pērn samierinoties ar ceturto vietu.

Savukārt Latvijas kadetu basketbolistēm līdz šim labākais rezultāts Eiropas čempionātos bija piektā vieta, kas tika sasniegta 2001., 2014. un 2015.gadā.

No pagājušā gada Latvijas U-16 izlases sastāva šajā čempionātā piedalījās arī Nulle, Meldere, Flēra Vīnerte, Anita Miķelsone, Kļeščova un Raivita Koreņika. Saspēles vadītājai Nulle šis bija jau trešais Eiropas U-16 čempionāts, turklāt viņa tāpat kā centra spēlētāja Meldere pērn spēlēja pasaules U-17 čempionātā, bet šogad - Eiropas U-20 čempionātā.

U-16 meiteņu izlasi Eiropas čempionātā otro gadu pēc kārtas vadīja Kaspars Mājenieks, kurš ikdienā ar šī vecuma meitenēm strādā Liepājas sporta skolā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - «Rīga»/«Rīdzene»), Laura Meldere, Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (visas - «Rīga»/TTP), Ketija Vihmane (Rīgas 3.BJSS), Līna Loceniece, Paula Kļeščova (abas - «Liepāja»), Vika Altrofa («Kolibri»/Rīgas 47.vsk.), Raivita Koreņika («Saldus»), Laura Baltace («Daugavpils»), Paula Mauriņa («Rīga»/«Jugla»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu