Latvijas pretinieki Serbijas un Krievijas basketbolisti triumfē pārbaudes turnīros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.kss.rs

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieces gaidāmajā Eiropas čempionātā - Serbijas un Krievijas valstsvienības - svētdien triumfēja savās mājās notikušajos pārbaudes turnīros.

Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbijas basketbolisti svētdien ar rezultātu 82:71 pārspēja Melnkalnes valstsvienību. Uzvarētāju rindās 25 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, kuru atzina par «Trofeja Beograda» turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Serbijas izlases pārliecinoši triumfēja šajā pārbaudes turnīrā, kaut arī komanda spēlēja bez vairākiem līderiem - Miloša Teodosiča, Miroslava Raduļjicas, Nikolas Kaliniča un Nemanjas Nedoviča, kurš savainojuma dēļ, visticamāk, nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā.

Sestdien serbi ar 93:61 sagrāva Grieķijas izlasi, kurai neliela savainojuma dēļ nepalīdzēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Gianis Antetokunmpo.

Šajā mačā jau pieminētais Bogdanovičs, kurš šovasar noslēdza līgumu ar NBA klubu Sakramento «Kings», guva 14 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā pārbaudes turnīrā Kazaņā mājinieku komanda Krievijas izlase izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos.

Vispirms krievi ar 84:69 pārspēja Ungāriju, pēc tam ar 89:60 arī Vāciju, bet svētdien pārbaudes turnīra noslēgumā laukuma saimnieki ar 82:69 uzvarēja Islandi.

Visās trijās spēlēs stabilu sniegumu demonstrēja 2016.gada NBA čempions Klīvlendas «Cavaliers» komandas rindās - Timofejs Mozgovs. Krievijas izlases centrs guva attiecīgi 15, 20 un vēlreiz 15 punktus.

Savukārt cita pretiniece Turcija pārbaudes turnīrā Itālijā ar 88:93 piekāpās Somijai, kuru gatavošanās posmā sākumā divas reizes pārspēja Latvijas izlase.

Turcijas izlases rindās šajā mačā ar 18 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās naturalizētais amerikāņu basketbolists Bobijs Diksons.

Vēl vienā pārbaudes spēlē Turcija ar 53:73 atzina mājinieku Itālijas basketbolistu pārākumu.

Tikmēr Lielbritānijas basketbolisti, kuri Eiropas čempionātā arī būs vienā grupā ar Latvijas izlasi, ar 62:90 un 69:78 divas reizes pretinieku laukumā zaudēja Izraēlas komandai.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība, gatavojoties Eiropas čempionātam, piektdien pirmajā pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā ar 77:65 pārspēja Polijas komandu. Šajā spēlē Kristaps Porziņģis debitēja izlases rindās ar 24 punktiem un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Latvijas izlase turpinājumā visas atlikušās pārbaudes spēles līdz Eiropas čempionātam aizvadīs savā laukumā - 19. un 20. augustā «Arēnā Rīga» pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25. augustā jātiekas ar Čehiju.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu