Jānis Blūms: Mums ir visi labākie aktieri basketbolā, tāpēc jānāk skatīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola izlasei, kura gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, atlikušajos pārbaudes mačos svarīgi iegūt spēles disciplīnu, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas basketbola izlase piektdien pārbaudes spēlē «Arēnā Rīga» savu skatītāju priekšā ar rezultātu 77:65 pārspēja Poliju, tiekot uz uzvaru takas, jo pirms tam divos pārbaudes turnīra mačos Lietuvā zaudēja Gruzijai un arīdzan Polijai.

«Lielāko spēles daļu nospēlējām labi. Kad sākām «kapāt» aizsardzībā, parādījās arī disciplīna uzbrukumā, un spēle brīžiem padevās,» pēc izcīnītās uzvaras un revanša poļiem žurnālistiem sacīja Blūms. «

Savukārt dažbrīd uzbrukumā bija haoss, un tad mūsu sniegums vairs nebija tik labs. Paši arī sapratām, ka jāspēlē disciplinēti un tādā veidā dabūsim savus metienus.»

Blūms gan uzsvēra, ka kopumā spēle Latvijas izlasei izdevusies.

«Bija diezgan laba spēle - laba aizsardzība un mazs rezultāts. Ar šīm bumbām ļoti grūti iemest, nezinu, kāpēc. Tāda sajūta, it kā tās būtu no plastmasas. Skatos, ka arī citās pārbaudes spēlēs ir mazi rezultāti, tā ka pie bumbām vēl ir jāpierod,» uz sīkām niansēm norādīja komandas kapteinis.

Aizpagājušajā nedēļā Latvijas izlase pārbaudes turnīrā Klaipēdā Polijai zaudēja ar 76:80. Tiesa, latviešiem sastāvā tad vēl nebija vairāki potenciālie izlases līderi.

«Iepriekšējā spēlē pret Poliju mums nebija četri līderi. Noņem jebkurai Eiropas komandai četrus līderus, tad vienība ir pavisam citādāka. Tagad mums ierindā ir Dāvis Bertāns, Kristaps Porziņģis, Jānis Strēlnieks un Ojārs Siliņš, tāpēc spēle uzreiz ir cita. Uzreiz esam kustīgāki un bīstamāki, visi varam iemest no tālienes un uzbrukt zem groza. Galvenais vēl iegūt disciplīnu,» uzsvēra Blūms.

Piektdienas mačā Latvijas nacionālās izlases rindās debitēja Kristaps Porziņģis, kurš mačā izcēlās ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Tieši viņa debija piesaistīja lielu līdzjutēju uzmanību, kuri klātienē karstasinīgi atbalstīja komandu.

«Jā, atmosfēra arēnā nedaudz atgādināja pirms diviem gadiem notikušo Eiropas čempionātu, arī 2007.gadu, kad spēlēja Andris Biedriņš. Tad arī bija liela ažiotāža. Gaidām līdzjutējus. Cik esmu dzirdējis, mačs pret Lietuvu esot tikpat kā izpirkts. Mēs visi ejam uz teātri, un tas vienmēr ir pilns. Tagad mums ir visi labākie aktieri basketbolā, tāpēc jānāk skatīties,» Blūms fanus aicināja arī nākt uz nākamajiem izlases mačiem.

Jau šīs nedēļas nogalē Latvijas izlase «Arēnā Rīga» spēlēs pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. un 25. augustā būs divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Mačs ar Lietuvu ir īpaši gaidīts.

«Nesen ar [Jonu] Valančūnu aprunājos. Teicu, ka mūsu arēnā viņi neuzvarēs,» smejot sacīja Blūms. «Protams, Lietuvā man ir daudz paziņu, un vienmēr viņiem jautāju, vai esat gatavi braukt zaudēt. Nedaudz viņus tā kaitinu, bet vienmēr viens otru pozitīvi pavelkam uz zoba.»

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Vēl Eiropas meistarsacīkstēs A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina, savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un «play-off» cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu