Siliņš ceturtdien pilnvērtīgi atsāks treniņus ar basketbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbola izlases kandidāts Ojārs Siliņš ceturtdien pilnvērtīgi atsāks treniņus ar valstsvienību, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tāpat LBS ziņo, ka atcelta nākamajā piektdienā pret čehiem plānotā treniņspēle, kurai bija jānorisinās aiz slēgtām durvīm. Tiesa, nākamajā ceturtdienā paredzētais oficiālais pārbaudes mačs ar čehiem noritēs kā plānots.

Latvijas komandas treniņdarbu pēdējās dienās ietekmējušas vairāku spēlētāju mikrotraumas, bet līdz sestdienai atpakaļ ierindā būs visi, tajā skaitā arī traumu guvušais Siliņš, kurš komandas treniņos ar pilnu sparu iesaistīšoties ceturtdien.

Sestdien latvieši «Arēnā Rīga» Baltijas derbijā tiksies ar lietuviešiem, bet svētdien spēkosies ar rumāņiem.

«Tuvojoties Eiropas čempionātam, tuvosimies arī oficiālo spēļu ritmam. Spēlēm, visticamāk, pieteiksim tikai 12 spēlētājus. Ceru, ka izvēli varēšu izdarīt pats, nevis manā vietā to izdarīs savainojumi,» LBS citē galvenā trenera Ainara Bagatska teikto.

Viņš uzsver, ka spēlē ar Lietuvas izlasi no pirmās minūtes jābūt gataviem pretinieku agresivitātei.

«Ja nespēsim pretī likt tādu pašu - būs lielas problēmas. Centīsimies izsist pretiniekus no komforta zonas - uzbrukumā spiedīsim uz viņu vājajām vietām, aizsardzībā maksimāli centīsimies apgrūtināt dzīvi lietuviešu līderiem. Ir konkrētas ieceres, bet par tām skaļi nerunāšu - skatīsimies, kas nostrādās un ko vajadzēs koriģēt. Ar Rumānijas izlasi spēlēsim labākajā sastāvā un ar pilnu jaudu - tā, kā divas dienas pēc kārtas to vajadzēs darīt Stambulā,» stāsta Bagatskis.

Pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pēc tam Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai. Pagājušajā piektdienā, pieaugušo izlasē ar 24 punktiem debitējot Kristapam Porziņģim, Latvijas izlase ar 77:65 revanšējās poļiem.

Visas atlikušās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs savā laukumā - 19. un 20.augustā «Arēnā Rīga» tiks spēlēts pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24. ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Latvijas basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Pirejas «Olympiacos», Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas «EA7 Emporio Armani», Itālija), Jānis Blūms, Iļja Gromovs (abi - «VEF Rīga»), Žanis Peiners (Panevēžas «Lietkabelis», Lietuva), Aigars Šķēle («Ventspils»), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas «Parma», Krievija), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs («Liepāja»/«Triobet»), Jānis Timma («Baskonia», Spānija), Ojārs Siliņš (Trento «Dolomiti Energia», Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas «Knicks», NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio «Spurs», NBA), Mārtiņš Meiers (Kazaņas «Unics», Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu