Lejasmeiers neturpinās kandidēt uz vietu Latvijas basketbola izlases sastāvā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Muguras savainojuma dēļ uz vietu Latvijas nacionālās basketbola komandas sastāvā dalībai Eiropas čempionātā (EČ) vairs nekandidēs saspēles vadītājs Dāvis Lejasmeiers, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Ceturtdienas vakarā ar pilnu jaudu izlases nodarbībā piedalījās 13 spēlētāji, vēl divus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis, bet Dāvim Lejasmeieram komanda vakar pateicās par līdzdalību sagatavošanās procesā.

«Muguras savainojuma dēļ Dāvim vismaz piecas dienas jāatturas no slodzes, un tikai tad varētu būt pilnīga skaidrība par viņa līdzdalību darba procesā. Līdz Eiropas čempionātam ir pārāk maz laika, lai viņš pa īstam pagūtu atgriezties ierindā,» sacīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. «Esamu ļoti pateicīgs par pozitīvismu, ar kādu Lejasmeiers piedalījās komandas darbā, vienlaikus radot nopietnu sportisko konkurenci savas pozīcijas spēlētājiem. Taču šādā situācijā riskēt ar spēlētāja veselību nav nozīmes.»

Pagaidām atvieglotā režīmā – bez fiziskajiem kontaktiem – treniņā darbojas Ojārs Siliņš, kuram pirmdien būs atkārtota medicīniskā pārbaude. Sapūstais kakls neļauj trenēties Mārtiņam Meieram. Pārējie 13 spēlētāji darbojās ar pilnu jaudu, aizvadot produktīvu treniņnodarbību.

«Pozitīvo agresivitāti tagad jāpārnes laukumā – ne tikai spēlē ar Lietuvu, bet arī Rumānijas izlasi, pret kuru nekādas spēlēšanas ar pusslodzi nedrīkst būt,» norādīja Bagatskis.

Nedēļas nogalē paredzētajiem mačiem nopietni gatavojas ne tikai basketbolisti, bet arī rīkotāji, basketbola izrādi papildinot ar augstvērtīgām piedevām. Piemēram, pirmo reizi Latvijas basketbolā pirms spēlēm paredzēts īpašs 3D šovs,

tāpēc līdzjutēji aicināti uz spēlēm ierasties laikus, lai nerastos rindas, un visi bez lieka stresa varētu izbaudītu basketbola izrādi, kas sāksies ap plkst.19:20 līdz ar komandu izsaukšanu.

Ieejas Arēnā būs atvērtas no plkst.18:00.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā 19:30 Arēnā ar Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 20. augustā 19:30 Arēnā ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu