Durants boikotēs NBA čempionu vizīti Baltajā namā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Goldensteitas «Warriors» zvaigzne Kevins Durants paziņojis, ka viņš boikotēs Baltā nama apmeklējumu, ja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni tiks ielūgti.

Sestdien Šarlotsvilā Virdžīnijas pavalstī izcēlās vardarbīgas sadursmes starp kreisajiem radikāļiem un baltajiem nacionālistiem, kas protestēja pret konfederātu ģenerāļa Roberta Lī statujas aizvākšanu no pilsētas parka.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien aizstāvēja savu sākotnējo reakciju uz vardarbību, kas sestdien notika Virdžīnijas štata Šarlotsvilas pilsētā baltādaino rasistu demonstrācijas laikā, un sacīja, ka šajā vardarbībā «vainojamas abas puses».

Turpretī Durants Trampu vaino rasistiskas spriedzes vairošanā valstī.

Intervijā ESPN 2017.gada NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Durants sacīja: ja, turpinot tradīciju, «Warriors» saņems ielūgumu uz Balto namu, viņš šo pasākumu neapmeklēs.

«Es to nedarīšu,» sacīja Durants. «Man nav cieņas pret to personu, kurš tagad ir valsts prezidents. Es nepiekrītu tam, ko viņš atbalsta. Tāpēc mana balss būs nepiedalīšanās.»

Arī viņa komandas biedrs Stefans Karijs jau paudis, ka, visticamāk, nepiedalīsies, bet komandas treneris Stīvs Kerrs arī ir ass Trampa kritiķis.

«Kad prezidents bija [Baraks] Obama, bija cerība. Skatoties, kas notiek tagad, sajūtas ir tādas, it kā viss būtu pagriezies uz slikto pusi. Tā cēloņi meklējami Baltajā namā, kur ir cilvēki, kuri nerūpējas par visiem. Uzskatu, kamēr viņš nebūs aizvākts, nebūs nekāda progresa,» atzīmēja Durants.

Jau agrāk Duranta viedoklim par rasisma izpausmēm piekrituši citi slaveni ASV sportisti, kuru vidū bija arī NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss.

«Lai mēs virzītos uz priekšu, vajadzīgi viedokļu līderi,» teica Durants.

Kā vēstīts, Šarlotsvilas protestu laikā 20 gadus vecs Ohaio štata iedzīvotājs Džeimss Alekss Fīldss ar vieglo automašīnu iebrauca pretdemonstrantu pūlī, nogalinot 32 gadus vecu sievieti un ievainojot vismaz 19 cilvēkus. Fīldss ir aizturēts un viņam izvirzītas vairākas apsūdzības, tostarp slepkavībā.

Tramps sestdien izteikumos par Šarlotsvilas notikumiem bija minējis vardarbību «daudzās pusēs», ar to izpelnoties kritiku.

Pirmdien prezidents kā ļaunumu nosodīja rasismu un vērsās pret kukluksklaniešiem un neonacistiem, nosaucot viņus par «noziedzniekiem un bandītiem».

Otrdien Tramps bija redzami aizkaitināts par to, ka viņam atkal tiek uzdoti jautājumi par šo tematu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu