Latvijas U-16 izlases basketbolisti šķiras no izredzēm tikt uz PK izcīņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase piektdien Melnkalnē, Eiropas čempionāta mačā par 5.-8.vietu nespēja noturēt pārsvaru un zaudēja Turcijas vienaudžiem, šķiroties no izredzēm tikt pie ceļazīmes uz nākamā gada Pasaules kausa izcīņu U-17 vecuma grupā, kur Latvijas puiši nekad nav spēlējuši.

Latvijas kadeti cieta neveiksmi ar rezultātu 73:79 (17:6, 26:26, 12:25, 18:22).

Zaudētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Roberts Bērziņš, kamēr Kristaps Ķilps sameta 16, bet Kristofers Strautmanis 11 punktus, izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Turcijas izlasē izcēlās Ismails Karabilens, kurš guva 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

Podgoricā notikušo dueli Latvija sāka ļoti labi, pirmajā spēles nogrieznī pretiniekiem ļaujot iemest tikai sešus punktus, izvirzoties vadībā ar 17:6. Pārsvaru latvieši spēja saglabāt līdz puslaika beigām, atpūtā komandai ejot ar rezultātu 43:32.

Tomēr trešās ceturtdaļas laikā Turcija ar veiksmīgu pakaļdzīšanos spēja atspēlēties un pirms noslēdzošās desmitminūtes jau bija priekšā ar 57:55.

Beigu cēliena sākumā Latvijas kadeti vēl uz brīdi spēja atgūt vadību, tomēr tad Turcija veica vēl vienu izrāvienu, pēc kura Mārtiņa Gulbja trenētā komanda vairs nespēja atspēlēties.

Čempionāta noslēgumā Latvijas U-16 izlase spēlē par septīto vietu tiksies ar Spānijas kadetiem, ar kuriem šajā čempionātā jau tikās, zaudējot apakšgrupas pirmajā mačā. Spāņi piektdien ar 80:92 (18:15, 11:23, 13:31, 38:23) zaudēja Lietuvai. Tikmēr Lietuvas un Turcijas jaunās basketbola paaudzes sadalīs pēdējo ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausu.

Pirmajā mačā Latvija ar 70:91 Spānijai, sestdien ar rezultātu 58:48 droši pārspēja Zviedrijas vienaudžus, bet apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā ar 80:66 uzvarēja turnīra saimnieci Melnkalni.

Savukārt otrdien astotdaļfinālā spraigā cīņā ar 84:82 pagarinājumā pieveica Krievijas izlasi, kamēr ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienība nenosargāja 12 punktu pārsvaru un ar 69:71 piekāpās Horvātijas vienaudžiem.

Tikmēr Turcijas valstsvienība apakšgrupu turnīra trīs spēlēs tika pie vienas uzvaras, B apakšgrupā ieņemot trešo vietu. Vispirms ar 65:87 nācās piekāpties Vācijai, bet pēc tam ar 84:73 pārspēta Somija, kamēr noslēdzošajā cīņā ar 57:64 zaudēts Slovēnijai.

Astotdaļfinālā turki ar 89:66 apspēlēja Izraēlu, bet ceturtdaļfinālā ar 76:80 piekāpās Francijai.

Turcija Eiropas kadetu čempionātā ir viena no titulētākajām nācijām, jo trīs reizes (1977., 2005. un 2012.gadā) izcīnīts zelts, vienreiz sudrabs un sešas reizes bronza.

Latvijas U-20 un U-18 vīriešu izlases šovasar pamanījās sava vecuma Eiropas čempionātos palikt pēdējā vietā. Jauniešu izlase zaudēja vietu augstākajā divīzijā, bet juniori arī nākamgad cīnīsies spēcīgāko vienību saimē, jo 2018.gadā Eiropas U-18 čempionāts risināsies Latvijā.

Latvijas U-16 izlases galvenais treneris ir Mārtiņš Gulbis, kurš pavasarī aizveda «Barons kvartāls» komandu līdz trešajai vietai valsts čempionātā. Kadetu izlase gatavošanās ciklā aizvadīja septiņas spēles, piedaloties Baltijas kausa izcīņā (ar Lietuvu 65:74, ar Turciju 79:92, ar Igauniju 73:57), divas reizes pieveicot Zviedrijas kadetus (85:81 un 65:44), kas stājās pretim arī čempionātā, un divreiz sagraujot Krievijas vienaudžus (92:70 un 88:69).

Gulbis iepriekšējos trīs gadus bijis galvenā trenera palīgs U-20 un U-16 izlasēs, bet šogad 26 gadu vecumā debitē pie izlases stūres. Komandā starp spēlētājiem iekļauts arī Vācijā dzīvojošas jauktās ģimenes atvase centra spēlētājs Jēkabs Beks, kurš izšķīries Eiropas U-16 čempionātā pārstāvēt Latviju nevis Vāciju.

Latvijas kadetu izlase 2014.gadā savā laukumā spēlēja Eiropas čempionāta finālā, kurā piekāpās Francijai, bet iepriekšējos divos gados vienība palikusi ārpus ceturtdaļfināla, ierindojoties 11.pozīcijā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Kristaps Ķilps (Ventspils «Spars»), Ojārs Bērziņš, Daniels Gersons (abi - Valmiera), Roberts Bērziņš, Emīls Krūmiņš (abi - «Rīga»/DSN), Kristofers Strautmanis (Saldus), Jēkabs Beks (Bambergas «Brose», Vācija), Everts Ramza, Artūrs Niedra (abi - BJBS «Rīga»), Valters Vuciņš, Rodijs Mačoha (abi - Liepāja), Nikolajs Atanasovs («Rīga»/«Rīdzene»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu