Lietuvas basketbola izlase «Arēnā Rīga» pirms mača ar Latviju sagrauj Rumāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas basketbola izlase piektdien pārbaudes turnīrā «Arēnā Rīga», dienu pirms tikšanās ar mājiniekiem, pārliecinoši ar 97:64 (23:12, 25:13, 21:16, 28:23) sagrāva Rumānijas valstsvienību.

Latvijā labi pazīstamā speciālista Daiņa Adomaiša trenētajai Lietuvas izlasei jau no spēles sākuma piederēja pārsvars, laukumā dodoties arī komandas līderiem Jonam Valančūnam un Mindaugam Kuzminskam, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» rindās.

Jau pēc pirmā puslaika Lietuva bija vadībā ar 48:25, pēc tam apgriezienus nedaudz samazinot, jo saviem pamatspēkiem dodot atpūtu, laukumā laižot tos, kuri cīnās par vietu sastāvā startam Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Uzvarētājiem Valančūns guva 16, Kuzminsks 15, bet Luks Lekavičs 14 punktus.

Lietuvas izlases galvenais treneris Adomaitis no 2007.gada līdz 2009.gadam spēlēja «Barons»/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā. Kopā ar Latvijas klubu lietuvietis izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

Turnīra turpinājumā sestdien plkst.19.30 spēkiem mērosies Latvijas un Lietuvas izlases, šim mačam izsaucot lielu ažiotāžu, jo lielākā daļa biļešu uz to ir pārdotas. Tikmēr turnīrs noslēgsies svētdien, kad Latvija mērosies spēkiem ar Rumāniju.

Latvijas izlasē Eiropas čempionātam ar pilnu jaudu pirms šī pārbaudes turnīra gatavojās 13 spēlētāji, bet vēl divus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis, kamēr ceturtdien tika paziņots, ka aizsargs Dāvis Lejasmeiers muguras savainojuma dēļ uz vietu izlasē vairs nepretendē.

Ceturtdien atvieglotā režīmā - bez fiziskajiem kontaktiem - treniņā darbojās Ojārs Siliņš, kuram pirmdien būs atkārtota medicīniskā pārbaude, bet sapūstais kakls neļauj trenēties Mārtiņam Meieram.

Pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pēc tam Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai.

Pagājušajā piektdienā, pieaugušo izlasē ar 24 punktiem debitējot Kristapam Porziņģim, Latvijas izlase ar 77:65 revanšējās poļiem.

Visas atlikušās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs savā laukumā, jo mačiem ar Lietuvu un Rumāniju vēl viena cīņa «Arēnā Rīga» notiks ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu