Trenera karjeru uzsākušais Kristaps Valters uzvar «Krastu mača» tālmetienu konkursā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kādreizējais Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš šogad lika punktu savai karjerai un pirms mēneša kļuva par «Valmiera»/ORDO galveno treneri, uzvarējis diennakts basketbola turnīra «Krastu mačs» tālmetienu konkursā.

Valters, kurš arī basketbolista karjeras laikā priecēja ar precīziem trejačiem, finālā tika pie 22 punktiem.

Otro vietu ar 20 punktiem ieņēma «Ventspils» uzbrucējs Māris Gulbis, kurš šajā konkursā triumfēja pērn. Tikmēr trešais ar 19 punktiem bija Kristaps Ivanovs, kurš bija ieguvis «Ghetto Games» strītbola turnīrā Grīziņkalnā izspēlēto ielūgumu uz konkursu.

Tikmēr «slam-dunk» konkursā pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Gedimins Žitlinsks, kurš finālā pārspēja rēzeknieti Renāru Bulduru un amerikāni Duglasu Andersonu.

Izlases rindās Valters piedalījās 2001., 2003., 2005. un 2009.gada Eiropas čempionātos. Pēc 2009.gada kontinenta meistarsacīkstēm viņš valstsvienībā vairs nav spēlējis.

Maija sākumā Valters nolēma likt punktu savai karjerai, bet jūlija vidū tika apstiprināts «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas «Valmiera»/ORDO galvenā trenera amatā.

Viņa tēvs Valdis Valters uzņemts Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Šogad diennakts basketbola turnīra «Krastu mača» rezultātā tiks skaitīts arī Latvijas un Lietuvas valstsvienību pārbaudes duelis, kas «Arēnā Rīga» sāksies plkst.19.30.

Iepriekš turnīrs norisinājās pie Latvijas Nacionālās operas, bet šogad basketbolisti spēkosies pie Kongresu nama.

Pērn ar rezultātu 1094:982 uzvarēja Daugavas kreisais krasts, kas pēc septiņiem dueļiem ir vadībā ar 4-3.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu