Timma: Spēlējām saskaņoti - kā komanda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība sestdien «Arēnā Rīga» pārbaudes spēlē Baltijas derbijā pārspēja Eiropas vicečempioni Lietuvu, jo izdevās spēlēt ļoti saskaņoti kā komandai, sarunā ar portālu TVNET sacīja izlases uzbrucējs Jānis Timma.

Panākumu izdevās izcīnīt ar rezultātu 87:77. Latvijas izlasē četri spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem un rezervisti kopumā sameta 31 punktu.

Timma, kurš laukumā devās sākumsastāvā, mačā kopumā izcēlās ar 11 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Viņš pēc mača uzteica komandas vienotību.

«Vadībā izvirzījāmies pateicoties komandas spēlei. Mums bija saskaņota atdeve gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mēs vienkārši spēlējām labāk kā komanda,» uzvaras faktorus skaidroja Timma.

Maču klātienē vēroja aptuveni 10 500 skatītāju un tribīnēs brīvu vietu teju nebija. «Skatītāju atbalsts ļoti palīdzēja. Labāk spēlēt pie pilnām tribīnēm, nevis tikai dažiem skatītājiem,» faniem pateicīgs bija basketbolists.

Lietuvas izlases rindās pieticīgu spēli parādīja tās lielākā zvaigzne Jons Valančūns, kurš sezonas laikā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Toronto «Raptors». Viņš šajā mačā guva vien astoņus punktus.

«Viņiem ir daudz labu basketbolistu, tāpēc nevarēja koncentrēties tikai uz kādu konkrētu spēlētāju. Atsevišķās situācijās groza apakšā bija uzdevumi aizsardzībā pret Valančūnu. Tomēr pamatā centāmies izslēgt pretinieku stiprās puses un izmantot vājos punktus,» sacīja Timma.

Līdz Eiropas čempionāta sākumam atlikušas divas nedēļas. Timma atzina, ka komanda pamazām kāpj ārā no fiziskās slodzes bedres un sportiskā forma tuvojas tam, kādu to vajadzēs Eiropas čempionātā.

«Fiziski kļūst ļoti labi. Tagad ir pēdējais laiks pazust smagumam kājās. Jāsāk ieiet spēļu ritmā. Treniņi vairs nebūs tik fiziski smagi, vairāk notiks spēlēšana. Domāju, ka treneriem viss ir saplānots un būs viss kārtībā.»

Lietuvas izlase piektdien Rīgā pārliecinoši ar 97:64 sagrāva Rumānijas valstsvienību, ar kuru Latvijas izlase spēkosies svētdien plkst.19.30. Kaut arī mājinieki būs pārliecinoši favorīti, Timma uzsvēra, ka no katras spēles var daudz 'mācīties, neatkarīgi no pretinieku spēku samēra.

«Katra spēlē un katrs pretinieks ir savādāks. No katras spēles var mācīties gan uzrukumā, gan aizsardzībā. Visticamāk, viņi vairāk spēlēs zonas aizsardzību, tā vismaz bija spēlē pret lietuviešiem. Mēs tam gatavosimies,» norādīja basketbolists.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā Rīgā ar Lietuvas izlasi 87:77
  • 20. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Rumānijas izlasi (LTV7 tiešraide)
  • 24. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)

Pēc mačiem pret Lietuvu un Rumāniju valstsvienība pārbaudes spēļu ciklu noslēgs 24. augustā plkst. 19.30, «Arēnā Rīga» tiekoties ar Čehijas izlasi, kuras rindās būs aizvadītās NBA sezonas debitants Tomašs Satoranskis no Vašingtonas «Wizards».

Čehijas izlases pārstāvji otrdien paziņoja, ka 25. augusta vakarā komandai pilnā sastāvā jābūt Prāgā, tāpēc tika atcelta Rīgā plānotā treniņspēle pret Latviju bez skatītāju klātbūtnes.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu