Bagatskis: Porziņģis spēlē ar Lietuvu sasita ceļgalu, bet visam jābūt kārtībā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdienas pārbaudes mačā pret Lietuvu sasitis ceļgalu, taču, visticamāk, ar spēlētāja veselību viss būs kārtībā, norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas valstsvienība svētdien pārbaudes spēlē «Arēnā Rīga» ar 98:68 (26:12, 30:19, 21:17, 21:20) pārliecinoši pieveica Rumāniju. Mājinieku rindās mikrotraumu dēļ tika atstāti atslēgas spēlētāji Porziņģis un Jānis Strēlnieks, turklāt nespēlēja arī Ojārs Siliņš.

«Galvenais uzdevums bija noskaņoties spēlei. Vajadzēja sākt spēli ar tādām īpašībām kā agresivitāte, nepiekāpīga, varbūt kāda rupjība. Atradām spēles ritmu, labi spēlējām no aizsardzības un precīzi metām,» pēcspēles preses konferencē sacīja Bagatskis. «Patika, ka spēlētāji viens otru papildināja, labi rotēja, viens otram labi un pamatoti palīdzēja. Jāmāk spēlēt pret jebkuru pretinieku jebkādā sastāvā un visu laiku jābūt spēlē.»

Porziņģis un Strēlnieks sestdien spēlēja pret Lietuvu, ko izdevās pieveikt ar 87:77.

«Strēlniekam un Kristapam Porziņģim ir traumas. Negribējām riskēt ar Jāni, bet viņš varētu [spēlēt]. Kristaps vakar sasita ceļgalu un nospēlēja līdz galam. Nolēmām neriskēt. Kristaps šīs spēles laikā izgāja pārbaudi. Domāju, viss kārtībā,» izteicās Bagatskis.

«Pēc pārliecinoša pirmā puslaika nedrīkstējām atslābināties un ļaut pretiniekam sajust spēli. Bija iespēja arī paskatīties netradicionālus spēlētāju virknējumus. Ir spēlētāji, kuri sevi ļoti labi pierādīja, kārtējā viela pārdomām. Otrajā piecniekā Žani [Peineru] bija doma izmantot vairāk kā saspēles vadītāju, kamēr vakar viņš vairāk spēlēja kā uzbrucējs. Viņam bija uzdevums spēlēt mierīgāk un atrast sevi sistēmā, atrast [Jāni] Blūmu un [Mārtiņu] Meieru. Ļoti labu svaigumu un enerģiju pienesa [Andrejs] Gražulis,» uzslavēja Bagatskis.

Atsevišķās epizodēs Latvijas valstsvienība mačā pret Rumāniju spēlēja bez centra, un Bagatskis sacīja, ka tad komanda kļuvusi ātrāka un kustīgāka, lai gan zaudējusi auguma centimetrus.

«Šīs spēles bija līdzīgas, kā būs pirmās divas mači Eiropas čempionātā. Mēģināsim aizvadīs divas treniņspēles savā starpā pie tukšām tribīnēm ar tiesnešiem,» atklāja Bagatskis.

Latvijas izlasei šajā sagatavošanās ciklā atlicis vairs tikai viens pārbaudes mačs - 24.augustā «Arēnā Rīga» pret Čehiju. Čehi tomēr atteicās dienu vēlāk aizvadīt arī spēli aiz slēgtām durvīm, bet steidzamības kārtā uz otrdienu bija ieplānota cīņa izbraukumā pret Ukrainu. Organizatorisku problēmu dēļ gan tika nolemts šo maču neaizvadīt.

«Tas ir gan labi, gan slikti, ka nesanāca pārbaudes spēle Ukrainā. Ļoti gribējām pārbaudes spēli un atradām vienīgo komandu, kas bija brīva, bet nesanāca. Ukraiņi bija saprotoši. Strādājam pēc grafika. Varbūt treniņi būs mazāk, bet tie būs garāki un intensīvāki,» plānu ieskicēja Bagatskis.

Tikmēr Latvijas valstsvienības basketbolists Dairis Bertāns piebilda, ka mačs pret Rumāniju bijis labs psiholoģisks pārbaudījums pēc cīņas ar Lietuvu.

«Sestdien bija spēle, kurai īpaši nevajadzēja noskaņoties. Vajadzēja laukumā iziet tikpat agresīvi kā vakar, ko arī izdarījām. Pierādījām, ka esam saimnieki,» norādīja basketbolists.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

    Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu