Gražulis: Katram basketbolistam ir sava loma komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Katram Latvijas izlases basketbolistam ir noteikta loma komandā, kas arī veiksmīgi tiek izpildīta, atklāja valstsvienības uzbrucējs Andrejs Gražulis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, svētdien «Arēnā Rīga» pārbaudes mačā ar 98:68 pārliecinoši pieveica Rumānijas valstsvienību.

«Iznācām agresīvi un izpildījām spēles plānu, varbūt dažas lietas nesanāca. Trešajā ceturtdaļā viņi iemeta savus metienu, bet kopumā spēle bija diezgan izdevusies,» stāstīja Gražulis. «Pie lielā pārsvara nedrīkstējām apstāties, lai arī līdzjutējiem būtu interesanti. Lai nebūtu tā, ka iekrājam pārsvaru un apstājamies. Turpinājām spēlēt savu spēli un tikām atalgoti ar uzvaru.»

Gražulis līdz otrās ceturtdaļas trešajai minūtei bija iekrājis sešus punktus un trīs piezīmes, tiekot nomainīts.

«Tās bija muļķīgas piezīmes, bez kurām varēja iztikt, bet viss nāk ar pieredzi. Jāspēlē gudrāk, tad varbūt būtu par kādām divām piezīmēm mazāk. Tāpat kaut kur nepaspēju,» skaidroja Gražulis, kurš laukumā atgriezās trešās ceturtdaļas sākumā un turpmākajā mača gaitā iemeta vēl septiņus punktus. «Savācos un izmantoju to, ka esmu ātrāks par pretiniekiem.»

Sestdienas mačā, kurā latvieši ar 87:77 uzvarēja lietuviešus, Gražulis laukumā bija nepilnu pusminūti, bet svētdienas mačā Kristapa Porziņģa prombūtnē spēlēja teju 16 minūtes.

«Sestdienas spēlei bija citādāk nozīme nekā mačam pret Rumāniju. Katram spēlētājam ir sava loma komandā, ko cenšamies izpildīt, un tas arī sanāk. Uz manu pozīciju ir liela konkurence, priekšā ir daudz labu spēlētāju. Treniņos sanāk spēlēt arī pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolistiem Kristapu un Dāvi Bertānu. Sezonā varēs redzēt, vai tas palīdzējis arī man izaugt,» stāstīja Gražulis, kurš izvairīgi vērtē savas izredzes tikt uz čempionātu.

Basketbolists arī slavēja Latvijas izlases līdzjutējus.

«Sen nebiju spēlējis pie šādām tribīnēm, bija ļoti patīkama sajūta. Lai gan vakar nospēlēju tikai simboliski, tāpat bija patīkami atrasties spēlē, par kuru ir tik liela ažiotāža,» teica Gražulis.

Latvijas izlasei šajā sagatavošanās ciklā atlicis vairs tikai viens pārbaudes mačs - 24.augustā «Arēnā Rīga» pret Čehiju. Čehi tomēr atteicās dienu vēlāk aizvadīt arī spēli aiz slēgtām durvīm, bet steidzamības kārtā uz otrdienu bija ieplānota cīņa izbraukumā pret Ukrainu. Organizatorisku problēmu dēļ gan tika nolemts šo maču neaizvadīt.

«Visi spēlē, lai izcīnītu uzvaru, lai arī tā ir tikai pārbaudes spēle. Ne mēs čehiem kaut ko dosim, ne viņi mums,» atzīmēja Gražulis.

Koknesietis pirms mēneša pievienojās VTB Vienotās līgas pastarītei Permas «Parma» no Krievijas, kur par galveno treneri strādā Nikolajs Mazurs. Pašlaika 23 gadus vecajam basketbolistam šī būs pirmā pieredze ārpus Latvijas.

«Līguma noslēgšana dod lielāku spiedienu un prasa pašatdevi, ka jākāpj augstāk. Sezona parādīs, vai varēšu būt tajā līmenī, vai nē. Treneris ir pazīstams, esam runājuši. Saprotu, ko viņš vēlas, atliek tikai izpildīt,» skaidroja Gražulis.

Lai gan «Parma» komanda iepriekšējā sezonā bija līgas pastarīte, tomēr tās spēles bija visapmeklētākās, jo Permā, kur savulaik spēlēja spēcīgā «Ural Great» komanda, saglabājušās labas basketbola tradīcijas.

«Ceru, ka arī nākamajā sezonā būs apmeklējums. Patīkami, ka ir skatītāji, kas fano un vienmēr dzen uz priekšu,» uzsvēra Gražulis.

Gražulis, kurš pēdējos gados bija viens no «Ventspils» pamatsastāva spēlētājiem, 2013.gadā kļuva par Eiropas vicečempionu U-20 vecuma grupā. Pēdējos gados viņš bijis arī starp pieaugušo valstsvienības kandidātiem.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu