Latvijas pretiniecei Beļģijai EČ nepalīdzēs naturalizētais Lodžeskis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Beļģijas basketbola izlases galvenais treneris Edijs Kastēlss kā pirmais paziņojis 12 basketbolistus, kuri pārstāvēs valsti Eiropas čempionātā, atklājot, ka valstsvienības rindās nebūs viens no līderiem Mets Lodžeskis.

Beļģija Eiropas čempionāta D apakšgrupā spēkosies ar Latviju, Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju un Lielbritāniju.

Iepriekšējās trīs sezonas Lodžeskis aizvadījis spēcīgajā Grieķijas vienībā Pireju «Olympiacos», bet pagājušajā nedēļā parakstīja viena gada līgumu ar Atēnu «Panathinaikos Superfoods» komandu.

Amerikāņu basketbolists Beļģijas pilsonību ieguva 2013.gadā, bet šajā laikā piedalījies tikai vienā Eiropas čempionātā, jo pirms četriem gadiem guva traumu.

Tiesa, beļģiem palīdzēs Sems van Rosoms, kurš šosezon «Valencia» rindās tika kronēts par Spānijas čempionu un ar komandu kļuva par ULEB Eiropas kausa vicečempioniem. Tāpat talkā dosies arī Maksims de Zēvs, kurš iepriekšējā sezonā Vācijas komandas Oldenburgas «Ewe Baskets» rindās FIBA Čempionu līgas ietvaros viesojās Ventspilī.

Deviņi no 12 basketbolistiem arī aizpērn pārstāvēja Beļģijas izlasi Eiropas čempionātā, kura pirmajā spēlē beļģi Rīgā ar 67:78 piekāpās latviešiem. Beļģi aizpērn apstājās Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, kamēr latvieši aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet zaudēja nākamos divus mačus un ieņēma astoto vietu.

Šogad Beļģijas un Latvijas ceļi krustosies 2.septembrī, abām izlasēm aizvadot čempionāta otro spēli. Čempionāta pirmajā dienā, 1.septembrī, Latvija tiksies ar grupas favorīti Serbiju, bet Beļģija spēkosies ar Lielbritāniju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim, D apakšgrupas mačiem un izslēgšanas turnīram notiekot Stambulā.

Beļģijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Ismaels Bako (Lēvenas «Bears»), Maksims de Zēvs (Oldenburgas «Ewe Baskets», Vācija), Pjērs Antuāns Žilē (Šalonas pie Sonas «Elan», Francija), Aksels Ervels, Džonatans Tabu (abi - Bilbao «Betaland», Spānija), Emanjuels Lekomte (Beilora Universitāte, NCAA), Žans Marks Mvema, Žans Salumu (abi - «Oostende»), Kentēns Serons (Dankerkas «Gravelines», Francija), Kevins Tumba (Mursijas UCAM, Spānija), Sems van Rosoms («Valencia», Spānija), Hanss Vanvijns (Antverpenes «Giants»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu