Latvijas basketbolistiem par trešo pretinieci PK kvalifikācijā kļuvusi Zviedrija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par Latvijas vīriešu basketbola izlases trešo pretinieci 2019.gada Pasaules kausa (PK) izcīņas Eiropas zonas turnīrā kļuvusi Zviedrija, noskaidrojies ceturtdien veiktajā izlozē.

Jau iepriekš maijā Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā bija ielozēta vienā apakšgrupā ar savu Eiropas čempionāta pretinieci Turciju un Ukrainu, savukārt vēl viena sāncense noskaidrojās pēc pirmskvalifikācijas turnīra noslēguma.

Kvalifikācijas turnīru sasniedza astoņas izlases - Austrija, Baltkrievija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Igaunija, Kosova, Nīderlande un Zviedrija.

Savukārt ceturtdien notikušajā izlozē Latvijas komandas apakšgrupā varēja tikt ielozēta kāda no četrām valstīm - Igaunija, Bulgārija, Nīderlande vai Zviedrija. Tā izrādījās Zviedrija.

Zviedrijas basketbola izlase ar lieliem panākumiem savā vēsturē nav izcēlusies, Eiropas čempionātos nespējot tikt augstāk par 11.vietu. Šā gada kontinenta meistarsacīkstēs šī valstsvienība nepiedalīsies.

Pasaules kausa kvalifikācijas spēles notiks sešos logos - šā gada 20.-28. novembrī, 2018.gada 19.- 27. februārī, 25.jūnijā - 3.jūlijā, 10.-18. septembrī un 26.novembrī - 4.decembrī, kā arī 2019.gada 18.-26. februārī. Šajos logos katrai komandai paredzēts aizvadīt vienu līdz divas spēles.

Latvijas izlasei pirmā spēle būs 23.novembrī izbraukumā pret Turciju, bet trīs dienas vēlāk mājās tiks uzņemta Zviedrija. 23.februārī paredzēta spēle mājās pret Ukrainu un pēc trim dienām savā laukumā arī pret Turciju. Savukārt 28.jūnijā būs viesos jāspēlē pret Zviedriju un pēc tam 1.jūlijā izbraukumā pret Ukrainu.

Eiropas zonas kvalifikācijas pirmajā kārtā 32 izlases sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Līdz nākamā gada jūnijam tās izspēlēs divus apļus, katrai valstsvienībai aizvadot pa sešiem mačiem. Atlases turnīra pirmo kārtu pārvarēs katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kur pēc tam šīs 24 izlases tiks sadalītas četrās grupās pa sešām vienībām katrā, lai no 2018.gada septembra līdz 2019.gada februārim aizvadītu vēl sešas spēles, līdzi ņemot pirmās kārtas rezultātus.

No atlases turnīra otrās kārtas Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs spēcīgākās izlases. Līdz ar to no Eiropas planētas meistarsacīkstēs piedalīsies 12 valstsvienības.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu