Šmits: Interese no klubiem ir, bet ar Barselonas «Lassa» neesmu neko parakstījis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu interesējas vairāki klubi, taču sarunā ar aģentūru LETA viņš noliedz, ka būtu parakstījis līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) grandu Barselonas «Lassa».

Trešdien spāņu mediji vēstīja, ka Šmits panācis vienošanos ar «Lassa», taču tiks izīrēts viņa līdz šim pārstāvētajai komandai Fuenlavradas «Montakit».

«Interese no klubiem par mani ir. Internetā rakstīts, ka es jau esot parakstījis līgumu ar «Lassa», tomēr man pašam tas bija šoks, jo neesmu neko parakstījis. Līdzīgi jau bija arī ar Kauņas «Žalgiris» komandu - ka es esot jau ar vienu kāju tur. Interese no komandām ir, bet nekur savu parakstu licis neesmu. Protams, Barselonā man gribētos uzspēlēt. Tas ir Eiropas basketbola grands,» sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Šmits.

Latvijas basketbola izlase ceturtdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta ar 103:69 sagrāva Čehiju. Tiesa, pretiniekiem nevarēja palīdzēt viens no labākajiem saspēles vadītājiem Eiropā Tomāšs Satoranskis, kurš pagājušo sezonu pavadīja NBA klubā Vašingtonas «Wizards», kā arī Eirolīgas čempions Jans Veselijs, kurš Eiropas čempionāta finālturnīrā nespēlēs.

«Čehija spēlēja bez saviem līderiem Satoranska un Veselija, kas ietekmēja šīs komandas sniegumu. Domāju, ka Čehija šoreiz bija līdzīgs pretinieks Rumānijai. Abas izlases spēlēja agresīvi,» secināja Šmits.

Valstsvienībai mikrotraumu dēļ nevarēja palīdzēt viens no atslēgas spēlētājiem Kristaps Porziņģis un Ojārs Siliņš, savukārt svētdienas mačā pret Rumāniju nespēlēja arī pamata saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

«Tas, ka tikai divas spēles esam spēlējuši optimālā sastāvā, īsti mūs pat neuztrauc. Ja kāds ir traumēts, cits spēlētājs viņu var aizstāt. Porziņģis tūlīt būs gatavs spēlēt, un tad jau mēs būsim pilnā sastāvā. Viss būs labi,» mierināja Šmits.

Viņš arī uzsvēra, ka komanda ar katru treniņu un spēli kļūst arvien labāka.

«Uzskatu, ka Eiropas čempionātam esam gatavi, ir atlikušas vēl pāris nianses, ko pieslīpēt, lai būtu gatavi par visiem 100%,» teica Šmits.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim, un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu