40 gadus vecais Džinobili pagarina līgumu ar Bertāna pārstāvēto «Spurs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pieredzējušais argentīnietis Manu Džinobili turpinās basketbolista karjeru un parakstījis divu gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Sanantonio «Spurs», kuru pārstāv arī latvietis Dāvis Bertāns, vēsta vienība.

Džinobili, kuram jūlija beigās palika 40 gadi, noslēdzis līgumu par pieciem miljoniem ASV dolāru (4,24 miljoniem eiro).

Līdz ar to Džinobili būs trešais «Spurs» basketbolists, kurš komandā spēlēs vismaz 16 sezonas. Iepriekš to paveikuši karjeru noslēgusī «Spurs» zvaigzne Tims Dankans un francūzis Tonijs Pārkers.

Aizvadītās sezonas noslēgumā, kad «Spurs» NBA izslēgšanas spēļu Rietumu konferences finālā pārliecinoši ar 0-4 zaudēja vēlākajai čempionei Goldensteitas «Warriors», Džinobili nebija pārliecināts, vai turpinās spēlēt, solot lēmumu pieņemt vasarā.

Džinobili ar «Spurs» komandu četras reizes ir izcīnījis NBA čempiona titulu, savukārt aizvadītajā sezonā viņš regulārajā čempionātā 69 spēlēs vidēji guva 7,5 punktus mačā, bet 16 izslēgšanas turnīra cīņās izcēlās ar 6,6 punktiem spēlē.

Titulētais argentīnietis visu savu NBA karjeru ir aizvadījis tikai «Spurs» rindās, regulārajā čempionātā nospēlējot 922 spēles, kā arī piedaloties 212 «play-off» mačos. NBA karjerā viņš vidēji guvis 13,6 punktus spēlē, izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas un izdarot 3,9 rezultatīvas piespēles.

Džinobili sekmīgi spēlējis arī Argentīnas valstsvienībā, ar kuru izdevies izcīnīt divas olimpiskās medaļas - zeltu 2004.gadā Atēnās un bronzu 2008.gadā Pekinā, kā arī izcīnīta sudraba godalga 2002.gadā pasaules čempionātā Indianapolisā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu