Latvijas basketbolisti cieš zaudējumu Universiādes pusfinālā un cīnīsies par bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas studentu basketbola izlase pirmdien Taivānā notiekošajā pasaules Universiādē cieta zaudējumu pusfinālā un spēkosies par turnīra bronzu.

Latvija pusfinālā ar 75:77 (17:13, 16:23, 23:20, 19:21) piekāpās Lietuvai. Līdz ar to komanda turnīru noslēgs ar spēli par trešo vietu, cīnoties pret Serbiju, kas savā pusfināla cīņā ar 61:93 (15:25, 8:21, 13:33, 25:14) kapitulēja ASV.

Pusfinālā Latvijas valstsvienības rindās 23 punktus iemeta Guntis Sīpoliņš, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 19 punktus pievienoja Linards Jaunzems, savukārt 12 punkti Renāram Birkānam.

Šo maču veiksmīgāk iesāka Latvijas valstsvienība, kam pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt ar četru punktu vadību - 17:13. Tiesa, kopumā laukumā bija vērojama ļoti līdzvērtīga cīņa, pēc pirmā puslaika lielajā atpūtā ar trīs punktu vadību jau dodoties Lietuvas basketbolistiem - 36:33.

Otrajā puslaikā cīņas gaita nemainījās, jo kopumā abas izlases cīnījās punkts punktā, taču lielākoties vadībā gan atradās Lietuvas valstsvienība. Noslēdzošais ceturksnis sākās ar neizšķirtu 56:56. Teju visu ceturto ceturtdaļu vadībā bija Lietuva, turklāt vienā no Latvijas uzbrukumiem pašās pamatlaika beigās nopietnu kājas savainojumu guva viens no lietuviešu basketbolistiem, kurš laukumu atstāja uz nestuvēm.

Sākoties noslēdzošajai minūtei, rezultāts bija neizšķirts 73:73. Pirmajos divos uzbrukumos abas vienības guva pa diviem punktiem, bet nepilnas 16 sekundes līdz beigām lietuvieši panāca 77:75, bet Latvijai ar izšķirošo trīspunktnieku uzvaru nodrošināt neizdevās.

Pirms tam apakšgrupā Gunta Endzeļa trenētie latvieši guva trīs panākumus piecās cīņās, grupas divniekā un ceturtdaļfinālā iekļūstot vien pateicoties veiksmīgiem citu spēļu rezultātiem. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvija ar 78:76 apspēlēja Vāciju.

Latvijas studentu basketbola izlase Universiādē piedalās vien trešo reizi vēsturē. Universiādē spēlē astoņi basketbolisti, kas pagājušajā sezonā pārstāvēja «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Latvijas Universitāte», bet vēl pa diviem spēlētājiem ir no Ogres un Liepājas vienībām.

Savukārt vīriešu volejbola turnīrā pusfinālā par 17.-20.vietu Latvijas valstsvienība pirmdien ar 3-1 (25:19, 22:25, 25:23, 25:22) pieveica Kipru un Universiādes noslēgumā pret ASV spēkosies par 17.pozīciju.

Pirmdienas mačā 16 punktus Latvijas labā guva Vitālijs Cinne, kamēr 14 punktus pievienoja Māris Lancmanis.

Šajā pasaules Universiādē Latvijas delegācija līdz šim izcīnījusi divas medaļas - pie sudraba 200 metru skrējienā tika Gunta Latiševa-Čudare, kamēr bronzu trīssoļlēkšanā ieguva Māra Grīva.

Pasaules Universiādē, kas ilgs līdz nākamās nedēļas vidum, Latvijas pieteikumā bija 71 atlēts no 15 augstskolām. Šī ir pirmā reize, kad delegācijas sastāvā ir trīs komandu sporta veida izlases.

Latvijas studenti startē basketbolā, džudo, galda tenisā, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā, sporta vingrošanā un volejbolā. Sacensībās kopā akreditētas 146 valstis un vairāk nekā 10 000 atlēti.

Pirms diviem gadiem Dienvidkorejā Latvijas sportisti izcīnīja trīs medaļas - sudraba godalgas tika augstlēcējai Madarai Onužāne un šķēpmetējai Līnai Mūzei, bet bronzu ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš gadu vēlāk tika kronēts par Eiropas čempionu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu