Latvijas U-16 izlases basketbolists Strautmanis noslēdz līgumu ar Itālijas klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-16 izlases basketbolists Kristofers Strautmanis noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar Itālijas A sērijas komandu Kremonas «Vanoli».

Kā vēsta vienība, 16 gadus vecais saldenieks spēlēs vienības U-18 komandā un arī D sērijas čempionātā, bet pirmajam sastāvam pievienosies treniņos.

Latvijas U-16 čempionātā Strautmanis pagājušajā sezonā vidēji iemeta 28,8 punktus, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas čempionātā «Saldus» komandas rindās izcēlās ar vidēji 7,2 punktiem.

Tāpat Strautmanis nesen palīdzēja Latvijas U-16 izlasei gūt astoto vietu Eiropas kadetu čempionātā, septiņos mačos atzīmēdamies ar vidēji 5,1 punktu un 4,1 atlēkušo bumbu.

Kā paudis «Vanoli» komandas menedžeris Andrea Konti, Strautmaņa nolīgšana ir pirmais solis talantu meklēšanā ārpus Itālijas robežām.

«Kristofers ir daudzsološs jaunais spēlētājs, kuram jau ir starptautiska pieredze Eiropas U-16 čempionātā. Mums būs jāpanāk, lai viņš aug gan tehniski, gan cilvēciski,» izteicies Konti.

«Vanoli» komandas pirmais sastāvs pagājušajā sezonā palika Itālijas A sērijas pēdējā vietā, tomēr starp spēcīgākajām vienībām spēlēs arī šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu